20.3.17

Mας κάνει και «πλακίτσα» ο Τούρκος ΥΠΕΣ: «Δεν καταλάβατε καλά - Θα σας στέλνουμε 15.000 μετανάστες το μήνα»

Ο ...Σουρλουλού! Juan
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας εμφανίστηκε ειρωνικός όσο δεν παίρνει την Δευτέρα και το «χοντραίνει» επικίνδυνα λέγοντας ότι θα μας στέλνει 15.000 παράνομους μετανάστες το μήνα «διορθώνοντας» την προηγούμενη δήλωσή του που είχε πει θα μας στείλει πρόσφυγες!
«Δεν εννοούσα πρόσφυγες αλλά παράνομους μετανάστες» δήλωσε ο Σοϊλού υπoστηρίζοντας ότι αναφερόταν σε όσους προσπαθούν ούτως ή άλλως να φτάσουν σε άλλες χώρες δια θαλάσσης.
Τούρκος υπ. Εσωτερικών: Δεν είπαμε για πρόσφυγες, θα σας στέλνουμε 15.000 μετανάστες

Κατηγόρησε, μάλιστα, την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ στην Τουρκία ότι διαστρέβλωσαν τα λόγια του για χάρη της αντιπολίτευσης μιλώντας στην επαρχία Εντιρνέ το βράδυ της Κυριακής.

«Τότε γιατί ήμαστε στην Τζαραμπλούς της Συρίας; Γίναμε ασπίδα προστασίας για 30.000 ανθρώπους εκεί» είπε ο Σοϊλού.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία ανά μήνα το 2016 συνελάμβανε 15.000 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν από τη θάλασσα σε άλλες χώρες.

«Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία αλλά η Ευρώπη δεν τήρησε ούτε ένα άρθρο. Δεν έχουν την πρόθεση να το κάνουν γιατί το μόνο που κάνουν είναι να υπολογίζουν τα νούμερα μέρα και νύχτα» κατέληξε ο Σοϊλού.
Περίσσιο θράσος από τον Τούρκο ΥΠΕΣ καθώς δεν αναφέρει τα χρήματα που εκταμιεύει η ΕΕ και τα δίνει στην Άγκυρα ακριβώς για αυτόν τον λόγο: Να σταματήσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

____________________________________
Eπαναλλαμβάνω  για πολλοστή φορά τη πρόταση: Να μην τους αφήνουμε να μπαίνουν στα χωρικά μας ύδατα και ας πάνε οι τούρκοι να τους διασώσουν. Λένε άλλα οι "συνθήκες";  Να μην πώ τι να τις κάνουμε... Αρκετά. Μόνο εμείς θα τις εφαρμόζουμε;  Juan