27.3.17

Ετοιμάζεται ρωσικό πλήγμα στην Τουρκία …δεν περνάει έτσι


Αγριεύει πολύ η κόντρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία με αντικείμενο την αντιμετώπιση που έτυχαν τα ρωσικά εξαγωγικά προϊόντα από τις τουρκικές αρχές, καθώς τα νούμερα που ανακοίνωσαν οι Τούρκοι στους Ρώσους, θα μπορούσαν να αποκληθούν εμπορικά, μέχρι και… «αιτία πολέμου», αποκαλύπτοντας τον τακτικό χαρακτήρα της λυκοφιλίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας έλαβε ενημέρωση από την τουρκική πλευρά η οποία, υπενθυμίζεται, αρχικά αρνούνταν ότι είχαν επιβληθεί σκληροί δασμοί στα ρωσικά προϊόντα, ότι στις εισαγωγές σιτηρών και αραβοσίτου επιβάλλονται δασμοί 130% και στο ηλιέλαιο 36%.
Και σα να μην έφτανε αυτό, εκτός από τους δασμούς στις εισαγωγές σιτηρών, ή άλλων προϊόντων, η Τουρκία φέρεται να επιβάλλει επιπρόσθετους περιορισμούς,, καθώς πέραν της δασμολογικής επιβάρυνσης, στην περίπτωση του ηλιέλαιου, έχουν επιβληθεί και έξοδα τελωνείου που ανέρχονται στα 1.500 δολάρια ανά τόνο, τη στιγμή η τιμή του ενός τόνου ανέρχεται στα 800 δολάρια! Πιστεύει κανείς ότι θα μείνει αναπάντητο από τους Ρώσους;
Είναι πραγματικά αδύνατο να μπορέσει κανείς να μπει στο μυαλό των Τούρκων κυβερνητικών, αφού ο τρόπος σκέψης και οι ψευδαισθήσεις που τρέφουν αναφορικά με το ειδικό βάρος της χώρας τους, οδηγεί συνεχόμενα σε κινήσεις που εξασφαλίζουν συνεχώς αντιπάλους, με αποτέλεσμα να έχει μείνει η χώρα χωρίς συμμάχους. Κυριολεκτικά.
defence-point.gr