24.3.17

Επίδειξη ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αύριο στο Σύνταγμα - Μια σαφής προειδοποίηση προς την Αγκυρα



Μια μεγαλειώδη επίδειξη δύναμης θα πραγματοποιήσουν αύριο οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος, μόλις 20 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στην Τουρκία εν μέσω κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο!
Η μεγαλύτερη Ελληνική στρατιωτική δύναμη που έχει μέχρι σήμερα παρελάσει, θα περάσει μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και όλη την ελληνική πολιτική ηγεσία, αλλά και δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που θα την παρακολουθήσουν από κοντά, όπως και εκατομμύρια Ελληνες στο μητροπολιτικό έδαφος, αλλά και στο εξωτερικό που θα την δουν από τις τηλεοράσεις τους.
Στην λεωφόρο Αμαλίας, από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Οθωνος, περίπου 70 μέτρα διαγώνια από εκεί που θα στέκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι το καλύτερο σημείο για να παρακολουθήσουν οι πολίτες την παρέλαση από αυτά στα οποία επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση. Από εκεί και πέρα στην αρχή της Πανεπιστημίου λίγο πριν το τέλος της, είναι σωστό σημείο.
Καλό είναι, όσοι Αθηναίοι σπεύσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση, ειδικά από την διασταύρωση της λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Οθωνος, να βρίσκονται εκεί από τις 09.30 ή το πολύ 10.00 το πρωί, καθώς θα δουν ότι και ο ΠτΔ, οπότε στο σημείο θα επικρατήσει συνωστισμός. H παρέλαση θα αρχίσει στις 11.00 και θα ολοκληρωθεί στις 12.15 το μεσημέρι, περίπου.
Δύο ίλες αρμάτων μάχης LEO2HEL και LEO1A5, φάλλαγγες πολλαπλών εκτοξευτών MLRS από 4 χοήματα εκτοξευτές Μ 270, Α/Κ πυροβόλων από 4 M-109Α3 GEA 1 και 4 PzH-2000GR, 1 Τ/Θ όχημα διεύθυνσης βολής Μ 577, 4 οχήματα φορείς Stinger ASRAD (VSHORADS)  δεκάδες οχήματα-φορείς αντιαρματικών κατευθυνομένων βλημάτων MILAN ΙΙ, KORNET-Ε, TOW ΙΙ, εκατοντάδες όπλα πεζικού, κινητοί αντιαεροπορικοί εκτοξευτές αναγνωριστικά οχήματα VBL,  , αντιαεροπορικά βλήματα Patriot, Crotale, ρωσικά ΟSA-AKM, δύο κλωβοί ραντάρ και 4 εκτοξευτές Improved Hawk, 1 όχημα γέφυρα Ribbon, 1 άρμα διάσπασης ναρκοπεδίων Leo 1V κλπ
Πιο συγκεκριμένα θα παρελάσουν: 4 Leoprd 2HEL, 8 Leoprad 1A5, 12 ΤΟΜΠ Μ-113A2, 4 οχήματα VBL, 4 Hummer, 4 Hummer με Milan, 4 Hummer με Kornet, 4 οχήματα Mercedes ¼ με TOW, 4 Μ-106 φορείς όλμων των 4,2.
Στα πεζοπόρα τμήματα θα παρελάσουν μεταξύ άλλων μικτό τάγμα Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και Λόχος Υποψήφιων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ), τμήμα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, Τμήμα Ειδικών Δυνάμεων, τμήμα του Τάγματος Πεζοναυτών (32 ΤΞΠΝ), η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του ΠΝ, τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, η Σχολή Ικάρων, και τεχνικών υπαξιωματικών της ΠΑ.
Την παρέλαση θα ανοίξουν όπως πάντα οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Εντονη παρουσία θα έχουν οι ειδικές δυνάμεις Στρατού (αλεξιπτωτιστές, ΕΤΑ, καταδρομείς), Ναυτικού (ΜΥΚ) και Πολεμικής Αεροπορίας (31 ΜΕΕ)
Από εναέρια μέσα, χαμηλές πτήσεις σε... tree top level θα πραγματοποιήσουν ένας σχηματισμός F-16, ένας Mirage 2000 και ένας F-4E ενώ από πλευράς Ελληνικού Στρατού 4 επιθετικά ελικόπτερα AH-64, 4 μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D, 2 ελικόπτερα NH-90, 4 ελικόπτερα UH-1H, ενώ από το Πολεμικό Ναυτικό θα πετάξουν 3 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και 1 ΑΒ-212.
Επίσης θα πετάξουν ελικόπτερα Super Puma και EC-135 και BO-105 της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συμμετάσει με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Ζ», διάφορα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.
Το Πυροσβεστικό Σώμα θα συμμετάσχει με μοτοσικλετιστές, ερπυστριοφόρα παντοδαπού εδάφους, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, έναν ουλαμό Δοκίμων Ανθυποπυραγών και ένα τμήμα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών που αποτελείτο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες.
Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή θα συμμετάσχει με μικτό τμήμα ανδρών γυναικών, και τμήματα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, της Υπηρεσίας Διασωστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.
Επιπλέον, στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε ποια πλοία του ΠΝ θα είναι ελλιμενισμένα στον Πειραιά με δυνατότητα επίσκεψης