29.3.17

“Δεν ξέρω, δεν είδα”! Πολύωρη ανάκριση για τον ιμάμη με τα όπλα στη Θράκη


Αν και πολύωρη η ανάκριση του 47χρονου Ιμάμη του Τζαμιού από το χωριό Ηλιόπετρα της Ξάνθης, εκείνος επιμένει ότι δεν ήταν δικά του τα δύο πιστόλια και οι σφαίρες, ανάμεσά τους και σφαίρες πολεμικού τυφεκίου και επιμένει να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν εκεί.

Αύριο το πρωί με την σχηματισθείσα πάντως δικογραφία σε βάρος του αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ξάνθης από τον οποίο προφανώς θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις ελληνικές Αρχές και συναγερμό στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, που παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση και συμβουλεύουν τις τοπικές Αρχές.
Όλα ξεκίνησαν όταν αξιωματικοί της Ασφάλειας Ξάνθης έλαβαν σχετική πληροφορία και πραγματοποίησαν έρευνα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Τζαμιού, όπου εντόπισαν κρυμμένα δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα και 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.
Στο σπίτι του Ιμάμη εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό αεροβόλο, το οποίο είναι και το μόνο που παραδέχεται πως του ανήκει, καθώς γνωρίζει άλλωστε ότι ειδικά το τελευταίο δεν αποτελεί τεκμήριο ενοχής. Αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψή του Ιμάμη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ξάνθης και ανακρίθηκε. Να σημειωθεί, ότι αυτό συμβαίνει μέσα σε μία χρονική περίοδο όπου ήδη είναι πολύ τεταμένο το κλίμα με την γειτονική Τουρκία και ενώ η περιοχή της δυτικής Θράκης συγκεντρώνει πολλά… βλέμματα.
militaire

___________________________
Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του ιμάμη πάνω στα όπλα;
ΑΛΕΞ