14.3.17

Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Σοκ από τις μειώσεις


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού θα χάσει πολλά λεφτά. Οι αστυνομικοί ρώτησαν τους υπουργούς πόσα. Ένας απόστρατος τους έχει την απάντηση.
Πόσα λεφτά θα χάσει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού μετά την γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τον μνημονιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Το ερώτημα το βάζουν οι αστυνομικοί της ΠΟΑΣΥ με επιστολή τους στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Τόσκα με την οποία τονίζουν πως:

«Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, βάσει Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας και του εξορθολογισμού των κοινωνικών πόρων, επίκειται η κατάργηση αυτών και άρα, θα υπάρξει μείωση εσόδων στα επικουρικά ταμεία (ν.4387/2016,) μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού».
Οι αστυνομικοί ζητούν άμεση ενημέρωση απο τους υπουργούς με την επιστολή τους. Όμως δεν χρειάζεται να περιμένουν. Η απάντηση έρχεται με τον πιο άμεσο τρόπο απο έγγραφο που είχε σταλεί στον Απόστολο Παπαπαρίση απο το ΜΤΣ.
Ο Απόστολος Παπαπαρίσης το καλοκαίρι του 2016 είχε εντοπίσει τι έφερνε ο νόμος 4387/2016 και με επιστολή του είχε ρωτήσει έγκαιρα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού λίγες ημέρες αργότερα του απάντησε πως σε τιμές του 2015 στην περίπτωση που οι κρατήσεις επι των δαπανών θεωρηθούν ως μεταφορά Κοινωνικών Πόρων και περικοπούν θα χαθούν 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον κόβονται άλλα 2,4 εκατομμύρια ευρώ απο άλλη διάταξη του νόμου, σύνολο 15,9 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτή είναι και η απάντηση στο θέμα που έβαλαν οι αστυνομικοί και ίσως να εξηγεί και γιατί η κυβέρνηση δεν συζητάει καν το να πάρουν κάποια αύξηση οι μερισματούχοι του ΜΤΣ αλλά προτιμάει να δημιουργεί αποθεματικά.
Ίσως γιατί ξέρει πως σύντομα θα χρειαστούν αυτά τα λεφτά για να καλύψουν την νέα τρύπα που δημιουργεί ο νόμος της κυβέρνησης.
armynow-net