18.3.17

Τουρκικά ΜΜΕ: «Είτε κερδίσει είτε όχι το δημοψήφισμα ο Ρ.Τ.Ερντογάν η Τουρκία θα πέσει στο χάος»!


ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μετά την φήμη που αναπαράγεται από τουρκικά ΜΜΕ περί νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία από κεμαλική μερίδα του τουρκικού Στρατού (άγνωστο πόση έχει απομείνει) νέο δημοσίευμα ανάβει φωτιές πρις το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά «είτε χάσει είτε κερδίσει το δημοψήφισμα ο Ρ.Τ.Ερντογάν η Τουρκία θα πέσει σε χαοτικές καταστάσεις» προμηνύοντας ακόμα και συγκρούσεις επιπέδου εμφυλίου.
 
Την ανάλυση την κάνει ο γνωστός κεμαλιστής αρθρογράφος Hasan Cemal στην Τ24 προσοπωποιώντας το πρόβλημα αποκλειστικά στον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν τον οποίο τον κατηγορεί ευθέως ως δικτάτορα.
 
Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «δικτατορία ή όχι; ναι έχουμε δικτατορία»
 
«Εάν λες ναι στην Ελευθερία και πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν χωρίς νόμους τότε πρέπει να ψηφίσεις ΌΧΙ. Στις 16 Απριλίου ένα όχι θα είναι μεγάλο πολιτικό κτύπημα στον Ρ.Τ.Ερντογάν και θα αποδυναμώσει το 'παλάτι΄ οι αξίες του ΑΚΡ θα χάσουν σε ισχύ και η πολιτική του θα αρχίσει να απομονώνεται.
 
Όμως ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα πολεμήσει μέχρι το τέλος πριν αφήσει την εξουσία να φύγει από τα χέρια του.
 
Θυμηθείτε στις 7 Ιουνίου του 2015 το ΑΚΡ πήρε 40% και έχσε 9 ολόκληρες μονάδες. Τότε ο Ερντογάν πάτησε το κουμπί του πολέμνου (κατά των Κούρδων) και στις 1 Νοεμβρίου μπόρσεσε να κερδίσει πίσω τις χαμένες ψήφους.
 
Μην υποτιμάτε τον Ερντογάν
 
Το ζήτημα είναι πως θα λυθεί το πρόβλημα Ερντογάν.
 
Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν εναλλακτικές απέναντί του. Εάν δεν βρεθεί τότε άσχετα με το αποτέλεσμα μετά τις 16 Απριλίου θα έχουμε χάος. Ναι το χάος θα είναι μαζίν μας και η τωρινή αστάθεια θα βαθύνει.
 
 
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η εναλλακτική τότε μετά τις 16 Απριλίου η χώρα θα βυθιστεί στο χάος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
 
Να σημειωθεί ότι την ίδια «αίσθηση» έχουν και κύκλοι των Αθηνών, που επίσης θεωρούν προδιαγεγραμμένη την πορεία της Τουρκίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
 
Οι αθηναϊκοί κύκλοι κρίνουν ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει φτιάξει ένα κομματικό παραστρατιωτικό μηχανισμό, η εμφύλια σύγκρουσή του με το κοσμικό κομμάτι της χώρας είναι αναπόφευκτη.
 
Δεν είναι αρκετό να φωνάζουμε κατά του Ερντογάν χρειαζόμαστε την εναλλακτική λύση απέναντί του».
 
Και εδώ έρχονται οπι φήμες για την επιστροφή του κεμαλικού κράτους. Προφανώς ο αρθρογράφος που σημειωτέον έχει φυλακιστεί στο παρελθόν από την κυβέρνηση του ΑΚΡ, εννοεί μια επικράτηση εκ νέου του τουρκικού Στρατού όπως στο παρελθόν.
 
 
Δημοσιεύματα στον Τύπο που φέρεται να αφήνει να διαχέονται η Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν ότι ομάδα κεμαλιστών αξιωματικών του στρατού δεν αποκλείεται να δρομολογήσει τις επόμενες μέρες ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα, πριν δηλαδή το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
 
Αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει μιας και όπως γράψαμε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ετοιμάζει «επίθεση» στην Ελλάδα με κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό με την ΕΕ, πριν το δημοψήφισμα πιθανόν ίσως και για να αποτρέψει άλλο ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Οι ημερομηνίες πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαχέονται στον Τύπο συνδέονται...
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον τουρκικό Τύπο, αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως από τη Σμύρνη βρίσκονται σε προετοιμασία ενός πραξικοπήματος με τη δυναμική της κίνησης τους να εξαπλώνεται από τα δυτικά παράλια προς το υπόλοιπο της χώρας.
 
Βέβαια, τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι δεν παρατηρείται κάποια περίεργη κίνηση στις στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας, Άγκυρας, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.
 
Ταυτόχρονα, στα τουρκικά ΜΜΕ υπογραμμίζεται ότι το επιτελείου του στρατού διέταξε έρευνα σχετικά με τις νέες πληροφορίες.
 
Η αντιπολίτευση προσεγγίζει τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα με επιφυλακτικότητα. Και αυτό γιατί εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επιχειρεί εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη και να κινητοποιήσει την εκλογική βάση της εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.
 
Ένα δημοψήφισμα, στο οποίο αν οι Τούρκοι ψηφίσουν «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση, θα ενισχύσουν τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Οι δημοσιογράφοι που φέρνουν στο προσκήνιο τον συγκεκριμένο ισχυρισμό κάνουν λόγο για το 9-10% του στρατού που παραμένει προσκολλημένο στις αρχές του κεμαλισμού. 
 
Θεωρούμε ότι αυτές οι εναπομέινασες δυνάμεις του κεμαλισμού ΔΕΝ είναι αρκετές για να ανατρέψουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Θα μπορούσαν να πετύχουν μονάχα εάν κατάφερναν να δολοφονήσουν τον ίδιο με μια αιφνιδιαστική ενέργεια ακριβώς όπως είχαν προσπαθήσει στις 15 Ιουλίου του 2016 οι «γκιουλενιτσές» πραξικοπηματίες στρατιωτικοί
 
Ήδη στελέχη του κόμματος Ερντογάν έχουν προειδοποιήσει ανοιχτά για εμφύλιο εάν χάσει το δημοψήφισμα ο Τούρκος πρόεδρος.
 
Στην Ελλάδα τα Επιτελεία ανησυχούν πάρα πολύ διότι γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένας εμφύλιος στην Τουρκία είναι μια «all time classic» ελληνοτουρκική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες γιατί θα πρέπει να ιδιαιτέρως σοβαρή με ότι κι αν σημαίνει αυτό.