26.3.17

Νέο «χόμπι» του γελοίου Ερντογάν… τα δημοψηφίσματα!


Συνεχίζει ακάθεκτος τη γελοία του ρητορική σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δικτάτορας της Τουρκίας ο οποίος αφού απείλησε Θεούς και δαίμονες παίζοντας εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι με την εξωτερική πολιτική της χώρας του, ενώ έχει ξαμολήσει τη MIT και κατασκοπεύει «αντιφρονούντες» σε όλη την Ευρώπη, τώρα την απειλεί με ένα επιχείρημα που θα έπρεπε να προκαλεί τρανταχτά γέλια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο ανεκδιήγητος αυτός θρησκόληπτος – ισλαμιστής πολιτικός, ανέφερε υπό τη μορφή απειλής, ότι το επόμενο δημοψήφισμα που θα μπορούσε να προκηρυχθεί, θα μπορούσε να είναι με το ερώτημα της παραμονής ή όχι της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση που καρκινοβατούν με τουρκική υπαιτιότητα, ενώ έχουν ξεκινήσει από το 2005.
Άπτεται της ειδικότητας των ψυχιάτρων (τους ψυχολόγους τους έχουμε προ πολλού προσπεράσει) να εξηγήσουν τι είναι αυτό που κάνει τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι τους καρεκλοκένταυρος των Βρυξελλών, να φλέγονται από επιθυμία να δουν την απροσάρμοστη και δεσποτική Τουρκία του Ερντογάν να εντάσσεται στην Ένωση.
Βέβαια, αυτές οι διαπραγματεύσεις έχουν πολιτικό στόχο και με τη διαδικασία του πάρε-δώσε επιχειρείται να κρατηθεί μια ισορροπία στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ενώ κανείς δεν θέλει πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ για πολλούς λόγους, ακόμα και πολιτισμικούς, κι ας μην το παραδέχονται δημόσια για λόγους πολιτικής ορθότητας. Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι φιλοδυτικοί, εδώ σχεδόν 50% ψηφίζουν Ερντογάν…
Πρόκειται όμως για ένα «παιχνίδι» με ημερομηνία λήξης και όλοι οι Ευρωπαίοι οφείλουν να κατανοήσουν, ότι ο Τούρκος ηγέτης το χρησιμοποιεί με στόχο να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να απειλήσει με αντίμετρα όπως το να «πλημμυρίσει» με πρόσφυγες την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Αν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να σοβαρευτούν, υπάρχουν πολλά μέτρα τα οποία θα πονούσαν πολύ τη χώρα του σατράπη, ώστε να τον επαναφέρουν στην τάξη. Πολιτική βούληση χρειάζεται.
defence-point