18.3.17

Ρ.Τ.Ερντογάν: Αδημονεί να ξεκινήσει εκτελέσεις! - «Θα εγκρίνω αμέσως την επαναφορά την θανατικής ποινής»

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Αδημονεί να ξεκινήσει τις εκτελέσεις των συλληφθέντων πραξικοπηματιών ο τούρκος πρόεδρος  Ρ.Τ.Ερντογάν. Μιλώντας σήμερα κατά την 102η επέτειο της ναυμαχίας των Δαρδανελίων, ο Ενρτογάν μίλησε για άλλη μα φορά ότι σκοπεύει να επαναφέρει την θανατική καταδίκη στη χώρα του «εάν το αποφασίσει το κοινοβούλιο», σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «αναμένει μια τέτοια απόφαση»

«Οι οικογένειες των μαρτύρων, οι οικογένειες των ηρώων μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Πιστεύω, αν θέλει ο Θεός, ότι το Κοινοβούλιο θα κάνει ό,τι πρέπει όσον αφορά τις αξιώσεις σας για τη θανατική ποινή μετά τις 16 Απριλίου», δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία στο Τσανάκαλε.
Καθώς η υπογραφή του είναι απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο του Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ότι θα εγκρίνει το κείμενο «χωρίς να διστάσει».
Η θανατική ποινή καταργήθηκε το 2004 στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Άγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επαναφορά της θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Το τι θα πει ο Χανς ή ο Ζορζ δεν μας ενδιαφέρει», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην Ευρώπη. «Τι θα πει ο λαός μου; Τι θα πει ο νόμος; Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.»
Να σημειωθεί όμως ότι είναι η πρώτη φορά που καλεί το Κοινοβούλιο να εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά την ψηφοφορία για αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει σκοπό να ενισχυθούν οι προεδρικές εξουσίες, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου.
Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο διευθυντής των γερμανικών μυστικών υπηρσιών (BND)  Bruno Kahl δεν υπάρχει καμία ένδειξη ΄τι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ηςΙουλίου βρίσκεται το FETO, το τρομοκρατικό δίκτυο του Γκιουλέν όπως το ονομάζουν  οι Τούρκοι/
Όπως είπε ο Kahl η BND δε κατόρθωσε να βρει κανένα στοιχείο που να συνδέουν τον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν με την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου
Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών τόνισε επίσης ότι το FETO δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά μια ένωση θρησκευτικού και κοσμικού προσανατολισμού
Μάλιστα κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι χρησιμοποίησε τον Γκιουλέν ως πρόσχημα για τις διώξεις που εξαπέλυσε μετά: «Αυτό που είδαμε ως επακόλουθο της απόπειρας πραξικοπήματος θα συνέβαινε ούτος ή άλλως ίσως όχι στον ιδιο βαθμό, αλλά θα συνέβαινε».
Ο Ερντογάν στο Τσανακαλέ όπου παραυρέθηκε για την 102η επέτειο της ναυμαχίας αλλά και για να δει απο κοντά τα εργα για την κατασκευή της νέας γέφυρας που θα είναι έτοιμη το 2023.
1915 Çanakkale Bridge crowns 102th anniversary of Gallipoli naval victory
1915 Çanakkale Bridge crowns 102th anniversary of Gallipoli naval victory
emAA Photo/em
Οι αφίσες του τουρκικού γενικού Επιτελείου για την επέτειο της 18ης Μαρτίου του 1915
Genelkurmay’dan Atatürk’süz 18 Mart afişleri

_______________________________________________