2.3.17

Η Παλμύρα και πάλι ελεύθερη: Με αιφνιδιαστική επίθεση συριακές και ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την ιστορική πόλη


Μετά από μια αιφνιδιαστική επίθεση του συριακού Στρατού με την συνδρομή ρωσικών και συριακών μαχητικών αεροσκαφών η ISIS αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση από την πόλη η οποία και απελευθερώθηκε.
Οι πρώτες αναφορές για την απελευθέρωση της Παλμύρα άρχισαν να κυκλοφορούν από εχθές τα μεσάνυχτα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση.

Τελικά αυτή ήρθε σήμερα από το Κρεμλίνο το οποίο ανακοίνωσε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη της Παλμύρας με τη συνδρομή της Αεροπορίας της Ρωσίας, από την ισλαμική  οργάνωση της ISIS.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι δυνάμεις του συριακού στρατού ολοκλήρωσαν την επιχείρηση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης, γνωστής για τα αρχαία μνημεία της, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας.
Η επιβεβαίωση ήρθε και από το διαβόητο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» το οποίο είναι γνωστό για τις σχέσεις του με τον FSA.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η συγκεκριμένη MKO, ανέφερε ότι «η ISIS έχει αποσυρθεί πλήρως από την Παλμύρα».
Το βάρος της προσπάθειας τώρα πέφτει στην αποναρκοθέτηση της πόλης καθώς οι ισλαμιστές έχουν αφήσει πίσω τους σειρά εκρηκτικών παγίδων με στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατό περισσότερα θύματα ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις αλλά και στον άμαχο πληθυσμό.
Έτσι οι κυβερνητικές δυνάμεις απέφυγαν να εισέλθουν στην πόλη με το σύνολο των δυνάμεών τους κατά τη διάρκεια της νύκτας, κάτι όμως που έπραξαν από σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.
πηγή pronews