22.3.17

Σκοπιανά άρματα μάχης στις κυρίως αλβανικές περιοχές των Σκοπίων - Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη γειτονική χώρα (φωτό)


Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ» ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ 

Σκοπιανά άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στις κυρίως αλβανικές περιοχές των Σκοπίων την ίδια ώρα που η παραστρατιωτική σκοπιανή οργάνωση «Λιοντάρια» στέλνει πολεμικά μηνύματα στα αλβανικά κόμματα, τους Αλβανούς και την Αλβανία, δείχνοντας ότι η ένταση στα Σκόπια αρχίζει να οξύνεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο  στα Σκόπια, στο Τέτοβο και σε ορισμένες κωμοπόλεις τεθωρακισμένα κινήθηκαν τόσο στις κύριες όσο και στις δευτερεύουσες οδούς (σε γειτονιές).
Η αυξημένη παρουσία του στρατού και υπηρεσιών ασφαλείας μέσα στις πόλεις, που έχουν κατά πλειοψηφία αλβανικό πληθυσμό, δημιούργησε ανησυχία στους πολίτες.
Τα σκοπιανά «Λιοντάρια» απειλούν με πόλεμο τα αλβανικά κόμματα, τους Αλβανούς και την Αλβανία
H παραστρατιωτική σκοπιανή οργάνωση, «Λιοντάρια», μέσω γραπτού μηνύματός τους, ζητούν από τον πρέσβη της Αλβανίας στα Σκόπια ή να ζητήσει συγνώμη ή να απελαθεί από τη χώρα.
«Λόγω της σοβαρότητας της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερασπισθούμε τους πολίτες της χώρας.
»Δεν λαμβάνουμε μέρος με καμία πλευρά των πολιτικών κομμάτων θα κάνουμε κριτική σε όλους χωρίς εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του κράτους. Η Ειδική Μονάδα «Λιοντάρια» βλέπουν μόνο το συμφέρον της χώρας και των πολιτών τους, ανεξάρτητα από θρησκευτικές, φυλετικές, εθνικές ή πολιτικές διαφοροποιήσεις.
»Καλούμε τον πρόεδρο της χώρας, να καλέσει τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας και δημόσια να απολογηθεί για λογαριασμό της χώρας του στην ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας με την παρουσία της Πλατφόρμας των Τιράνων.
»Εάν δεν το κάνει, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας να απελαθεί αμέσως από τη χώρα μας.
»Τα αλβανικά κόμματα να σταματήσουν την εθνικιστική ρητορική και προωθήσουν τη συνύπαρξη και το σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εγκαταλείψουν την ουτοπική ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.
»Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ενότητα και η ανεξαρτησία του κράτους προστατεύονται.
»Ζητάμε από τα κόμματα να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι και να καθορίσουν με ακρίβεια τις κόκκινες γραμμές σε σχέση με το σλαβικό πληθυσμό, τα εθνικά συμφέροντα και τα δικαιώματα των εθνοτικών κοινοτήτων (…). Και να μην επιτρέψουν σε εθνική κοινότητα να ευνοείται σε βάρος των άλλων εθνικών κοινοτήτων», σημειώνει το δημοσίευμα του «Tetovo1» που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.