4.3.17

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 66χρονου άντρα


Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί ως ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας.  Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δύο άντρες, μαζί με τρία ακόμη άτομα, ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.  Συνελήφθησαν συνολικά (4) άτομα, ενώ το πέμπτο βρίσκεται ήδη κρατούμενο σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας


Η πολύμηνη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας, σε βάρος 66χρονου άντρα (σχετ. το από 21-05-2016 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί ηλικίας 60 και 55 ετών, ως ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα, της εγκληματικής ενέργειας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2016, στην περιοχή της Τούμπας, ο 60χρονος, έπειτα από πρόκληση και παρακίνηση του 55χρονου άντρα, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά, 66χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, κατέληξε την επόμενη ημέρα συνεπεία των τραυμάτων του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, διαπιστώθηκε επίσης ότι, οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς άντρες ηλικίας 53 και 47 ετών, καθώς και μία 46χρονη γυναίκα, ήδη κρατούμενη σε Κατάστημα Κράτησης, ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι, η 46χρονη ημεδαπή, κατά το χρονικό διάστημα από 05-09-2016 έως 26-11-2016, οπότε και συνελήφθη (σχετ. το από 27-11-2016 Δ.Τ .της Υπηρεσίας μας), ενεργώντας κατ’ εντολή του 55χρονου, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, μετέφερε από Αθήνα ποσότητες ηρωίνης και του τις παρέδιδε, μέρος των οποίων παραλάμβαναν στη συνέχεια, τόσο η ίδια όσο και ο 53χρονος ημεδαπός, για ιδία χρήση αλλά και για περαιτέρω διακίνηση. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 60χρονος άντρας προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης, τόσο για μεταπώληση, όσο και για ιδία χρήση.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 02-03-2017, κατά την οποία συνελήφθησαν τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα, εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες σε οικίες και οχήματα,  καθώς και σε τόπο εργασίας ενός εκ των δραστών:

 • (2) πιστόλια,
 • (2) γεμιστήρες,
 • (59) φυσίγγια,
 • (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους (34,5) γραμμαρίων, (1) γυάλινο φιαλίδιο με υπολείμματα κοκαΐνης βάρους (4,3) γραμμαρίων,
 • (5) πλαστικά φιαλίδια με μεθαδόνη συνολικού μικτού βάρους (573,7) γραμμαρίων,
 • (2) ναρκωτικά δισκία,
 • (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους (6,9) γραμμαρίων,
 • (1) μεταλλική σιδερογροθιά
 • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
 • Το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.570) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
 • (17) κινητά τηλέφωνα και
 • (2) αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση,  για «Άμεση αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», «Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», παραβάσεις «Νομοθεσίας περί όπλων» και «Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών», οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.