12.3.17

Για πρώτη φορά απειλές από Τουρκία για την ασφάλεια της Ολλανδίας: «Έχετε μόνο 48.000 άτομα προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις σας»!


ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ;»

Συνεχίζεται χωρίς σημάδια αποκλιμάκωσης η ένταση στις σχέσεις της Ολλανδίας με την Τουρκία, ενώ στο «χορό» φαίνεται πως μπαίνει και η Δανία καθώς ακύρωσε την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα.  
Η ελεγχόμενη από την τουρκική κυβέρνηση εφημερίδα yeniakit σε πρωτοσέλιδό της αφήνει αιχμές για την εσωτερική ασφάλεια της Ολλανδίας, αναδεικνύοντας ως μοχλό πίεσης τους 400.000 Τούρκους που κατοικούν στη χώρα:

«Ο Στρατός της Ολλανδίας έχει μόνο 48.000 προσωπικό αλλά 400.000 τούρκοι κατοικούν εκεί». 
(Να ένας λόγος να αρχίσουν οι απελάσεις των τούρκων από την Ολανδία.Η Εθνική Ασφάλεια.) Juan
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός πρότεινε να πέσουν οι τόνοι στην διπλωματική διένεξη με την Τουρκία, αλλά απέκλεισε κάθε περίπτωση υποβολής «συγνώμης» προς την Τουρκία:
«Πρόκειται για ένα ηγέτη (σ.σ. Ερντογάν) ο οποίος εχθές μας αποκάλεσε φασίστες και χώρα των Ναζί. Θέλω να πέσουν οι τόνοι,  αλλά να ζητήσω συγνώμη; Είστε με τα καλά σας; («Are younuts?”)», είπε πιο συγκεκριμένα μιλώντας σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Στα δηλώσεις αυτές απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιριμ ο οποίος δήλωσε πως «θα υπάρξουν σκληρά αντίποινα σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά».
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αποκάλεσε την Ολλανδία «πρωτεύουσα του φασισμού».
«Η Ολλανδία, η αποκαλούμενη πρωτεύουσα της δημοκρατίας, και το λέω αυτό σε εισαγωγικά επειδή είναι στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα του φασισμού...», σημείωσε και μάλιστα  από τη Γαλλία στο πλαίσιο της πολιτικής εκστρατείας που πραγματοποιεί η Άγκυρα στην Ευρώπη, για το δημοψήφισμα του Απριλίου.
Στην Ολλανδία ο ηγέτης του «Κόμματος της Ελευθερίας» (PVV) Geert Wilders σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα  δήλωσε:
«Για δεκαετίες η πολιτική των ανοικτών συνόρων, της μαζικής μετανάστευσης, με την δική τους κουλτούρα, την διπλή υπηκοότητα  και την μηδενική ενσωμάτωση οδήγησε τη χώρα σε αυτά τα αποτελέσματα».
Στο μεταξύ αναβολή συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, σε ένδειξη στήριξης της Ολλανδίας στη διπλωματικής της διένεξη με την Τουρκία.
«Η συνάντηση δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις τουρκικές επιθέσεις κατά της Ολλανδίας. Γι' αυτό πρότεινα στον Τούρκο συνάδελφό μου την αναβολή της συνάντησης», ανέφερε.
Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα.
Το μήνυμα του Δανού πρωθυπουργού για την αναβολή της επίσκεψης του Μ.Γιλντιρίμ
https://pbs.twimg.com/media/C6ufcltWkAEwrTz.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/C6qjTHeWcAISCKE.jpg:large
Αυγά στο ολλανδικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

pronews