6.3.17

Τελικά ο Β.Λεβέντης αποδεικνύεται ο μόνος σοβαρός Έλληνας πολιτικός: «Να αγοράσουμε τουλάχιστον 30 F-35»


ΣΤΙΣ 6-7 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Tελικά ο Β.Λεβέντης αποδεικνύεται ο μόνος σοβαρός Έλληνας πολιτικός ο οποίος αντιλαμβάνεται την σημασία του επανεξοπλισμού της χώρας για την άμυνά της απέναντι στην τουρκική απειλη΄και τάσσεται σθεναρά υπέρ της αγοράς όχι 20 αλλά 30 μαχητικών αεροσκαφών F-35 

Αντίθετα με τις απόψεις του Νίκου Φίλη από το ΣΥΡΙΖΑ του Θ.Θεοχαρόπουλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη του ίδιου του αρχηγού της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη που δεν θέλει «παλικαρισμούς στο Αιγάιο» ο Β.Λεβέντης πιστός στους κανόνες της Κοινή Λογικής υποστηρίζει το αυτονόητο ότι χρειαζόμαστε και μάλιστα επειγόντως μαχητικά αεροσκάφη.
Μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα ο κ.Λεβέντης είπε για τα εθνικά θέματα:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν για αυτό τον λόγο προτείνουμε να προσληφθούν οπλίτες 5ετούς θητείας και να αγορασθούν 30 αεροσκάφη F-35, 5ης γενιάς. Δεν είναι σωστό να υπάρχει καθημερινό πινγκ –πονγκ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Κάποια στιγμή, μπορεί και να έχουμε ατύχημα στο Αιγαίο.
 
Οι γείτονές μας δυστυχώς κάνουν τρέλες, λένε ότι θα διεκδικήσουν νησιά του Αιγαίου και εμείς τους απαντάμε στους ίδιους τόνους, ότι ας τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Όλα αυτά φοβάμαι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο».
 
Mιλώντας και σε έτερο ραδιοφωνικό σταθμό και συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth ο Β.Λεβέντης είπε οτι «αν γινει κανένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και αποδεχθεί οτι δεν εχουμε αεροπλάνα οτι δεν ειμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, παλι δεν θα τεθεί θεμα να πανε φυλακή οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί ; Αν αυριο γινει ενα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και φανεί οτι οι ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν και το μονο που κοίταγαμε να παίρνουν μισθούς και συντάξεις οι στρατιωτικοί ή οι διάφοροι , ολα τα χρηματα σε μισθούς και συνταξεις κσι οχι σε υλικό πολέμου δεν θα πανε φυλακή κάποιοι νομίζετε, ο Θεός να φυλάει μη συμβεί κάτι τετοιο.»
 
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα του ως προς τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή «θα τα ψηφίσουν όλα για να παραμείνουν στην εξουσία. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν λίγες εβδομάδες στις καρέκλες, αλλά χάνει η χώρα η οποία βυθίζεται στην ύφεση. Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει κανένα από τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.
 
Το κόμμα μας έχει συγκεκριμένες θέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και τις παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, οι διπλές και τριπλές συντάξεις να γίνουν μία με πλαφόν τα 1500 ευρώ και να καταργηθούν οι συντάξεις των πλουσίων που καταβάλλονται σε 80 χιλιάδες συνταξιούχους».
 
Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «όσο δεν συστήνεται ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των εταιριών έρευνας, τόσο αυξάνεται η καχυποψία των πολιτών. Τον Σεπτέμβριο του 2015 οι έρευνες έδειχναν την Ένωση Κεντρώων στο 2% και πήραμε 4%. Εγώ βλέπω άλλη δυναμική στην κοινωνία και άλλη πραγματικότητα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ακόμη, ότι η Ν.Δ. δεν είναι 16 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διαφορά τους κυμαίνεται γύρω στις 6-7 μονάδες. Και το ΠΑΣΟΚ το δίνουν ανεβασμένο γιατί η Ν.Δ. θέλει να δημιουργήσει το ‘δεκανίκι’ της».
 
Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι θα έχουμε διπλές εκλογές: « ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές, παρότι θα ψηφίσει τα μέτρα, τα οποία όμως δεν θα αντέξει η κοινωνία και θα καταρρεύσει δημοσκοπικά. Εάν αργήσει πολύ, θα πέσει πολύ χαμηλά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν το θέλει ο κος Τσίπρας. Άρα, θα γίνουν εκλογές σύντομα με σταυρό, αλλά και η Ν.Δ. που θα έρθει δεν θα αντέξει περισσότερο από 6 μήνες και οι εκλογές που θα γίνουν τότε θα είναι με απλή αναλογική. Τότε θα έχουμε την Οικουμενική κυβέρνηση την οποία ζητάω χρόνια τώρα και η οποία θα γίνει με καθυστέρηση 7 ετών.»