16.3.17

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ Γαλλία: Πυροβολισμοί σε Λύκειο της πόλης Γκρας - Οκτώ τραυματίες - Σύλληψη 17χρονου (φωτό)


Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε λύκειο της πόλης Γκρας της Προβηγκίας. 

Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο Alexis de Tocqueville, στην Γκρας.

Σύμφωνα με το RT και την τηλεόραση BFM, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο διευθυντής του σχολείου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τα πυρά του δράστη.


Ένας 17χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά έχει συλληφθεί και σύμφωνα με την αστυνομία άλλος ένας φέρεται να έχει διαφύγει.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη.

Η αντιτρομοκρατική (Raid) αναπτύχθηκε και έχει αποκλείσει την περιοχή.
Από τις Αρχές της πόλης ανακοινώθηκε ότι όλα τα σχολεία στη Γκρας έκλεισαν, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών παρακάλεσε όλους τους μαθητές και τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Λύκειο Αλέξις ντε Τοκβίλ της πόλης Γκρας στην Προβηγκία της Γαλλίας. Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πληροφόρηση από το Δημαρχείο της πόλης, το περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με «ξεκαθάρισμα» ανάμεσα σε δύο μαθητές.Η Αστυνομία επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καλούν τους κατοίκους της πόλης, μέσω Twitter, να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει σύστημα προειδοποίησης για περιστατικό δημόσιας ασφάλειας, μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά.

 Événement de sécurité publique en cours au lycée Alexis de . Merci de suivre les consignes des autorités locales. pic.twitter.com/JTP62hmtG4
 Intervention des secours et de @PoliceNat06 en cours. Respectez les consignes de sécurité. Évitez le secteur du lycée  pic.twitter.com/st07sg2v80
View image on Twitter

Πυροβολισμοί σε Λύκειο της Γαλλίας