19.2.17

Ν.Τραμπ: «Χωρίς σύνορα οι άνθρωποι δεν είναι ασφαλείς- Πάρτε παράδειγμα από το Βrexit» (φωτό & βίντεο)


ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ «ΠΛΑΣΤΕΣ» ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθόλα μάχιμος δηλώνει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αφού μετά από μόλις ένα μήνα στην προεδρία επέστρεψε το Σάββατο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις προκειμένου να μιλήσει για το έργο που έκανε στον Λευκό Οίκο στο διάστημα αυτό μέσα σε φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα συγκέντρωση οπαδών και ψηφοφόρων του.
 
Ο Ν.Τραμπ αφού κατέβηκε από το Air Force One, με την Μελάνια Τραμπ στο πλευρό του, φάνηκε να απολαμβάνει την παρουσία του ανάμεσα στο πλήθος(περίπου 9.000 άτομα) και απαρίθμησε υποσχέσεις τις οποίες τήρησε, μεταξύ των οποίων η έναρξη της διαδικασίας της ανέγερσης ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, η απέλαση «κακών ανθρώπων» και η αποχώρηση της χώρας από μια εμπορική συμφωνία με ασιατικές χώρες.
 
 
«Η ζωή είναι μια καμπάνια. Το να κάνουμε τη χώρα μας σπουδαία και πάλι είναι μια καμπάνια», είπε στους δημοσιογράφους επί του Air Force One πριν από τη συγκέντρωση, όταν ερωτήθηκε για τις επικρίσεις ότι αρχίζει από τώρα προεκλογική καμπάνια.
 
Η συγκέντρωση σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα πρώιμη έναρξη της κούρσας του 2020 για τον Λευκό Οίκο, επισημαίνει το Reuters. Ο Τραμπ υπέβαλε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή τα έγγραφα της υποψηφιότητας για την επανεκλογή του πέντε ώρες μετά την ορκωμοσία του ως προέδρου στις 20 Ιανουαρίου. Δεν έχει αντίπαλο και δεν υπάρχουν ακόμη ούτε καν Δημοκρατικοί που να διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα του κόμματός τους.
 
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα «ανέντιμα ΜΜΕ» που είναι μέρος του «διεφθαρμένου συστήματος», ενώ επανέλαβε ότι «παραλάβαμε ένα μεγάλο χάος». Οπως έκανε και προεκλογικά, κόμπασε για το μέγεθος του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί, ενώ επέμεινε ότι «όλα λειτουργούν ομαλά στον Λευκό Οίκο».
 
Ο επιχειρηματίας που έγινε πολιτικός είπε στο πλήθος ότι θέλει να τους μιλήσει χωρίς το φίλτρο των «πλαστών ειδήσεων», για τις οποίες κατηγορεί τους δημοσιογράφους και τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς που καλύπτουν τη δράση του.
 
«Βρίσκομαι εδώ επειδή θέλω να είμαι ανάμεσα στους φίλους μου και ανάμεσα στον λαό», δήλωσε. «Δεν θα επιτρέψουμε στις πλαστές ειδήσεις να μας πούνε τι θα κάνουμε, πώς θα ζήσουμε ή τι να πιστέψουμε».
 
«Η κατάργηση των συνόρων δεν θα κάνει τους ανθρώπους ασφαλέστερους. Υπονομεύει τη δημοκρατία. Κοιτάξτε το Brexit. Πολύ μικρότερο παράδειγμα, αλλά είναι κάτι που μπορείτε να δείτε», είπε ακόμη.
 
Μέλη του κοινού εξέφρασαν ενθουσιασμό για τις επιδόσεις του Τραμπ στην προεδρία.
 
«Θέλω να ξέρει ότι τον υποστηρίζουμε», είπε η 33χρονη νοσηλεύτρια Καρμέλα Ροσλό που συμμετείχε στη συγκέντρωση του Τραμπ. «Όλοι στρέφονται εναντίον του και θέλω να ξέρει πως νοιαζόμαστε για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνει, επειδή μοιάζει σαν όλοι να του επιτίθενται», πρόσθεσε.
 
Ο Τζιν Χάμπερ, 47 ετών, πωλητής αυτοκινήτων από το Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, περίμενε στην ουρά από τις 4 το πρωί για να δει τον Τραμπ. «Ο ενθουσιασμός του και η αγάπη που δείχνει σε μας, τον λαό, αυτά είναι που με κάνουν κάθε μέρα να είμαι και πιο κοντά του», είπε ο Χάμπερ.
 
Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Τραμπ επέτρεψε στον Χάμπερ να ανέβη στο βήμα μαζί του στη διάρκεια της συγκέντρωσης και να απευθυνθεί στο πλήθος. Αργότερα παραδέχθηκε πως αυτό που έκανε πιθανόν να μην ευχαρίστησε τη Μυστική Υπηρεσία.
 
Ο Τραμπ δεν ξέχασε και το δικαστικό «μπλόκο» του αντιμεταναστευτικού διατάγματός του, επικρίνοντας ξανά το εφετείο για την απόφασή του, ενώ υποσχέθηκε είναι θέμα ημερών η έκδοση ενός νέου, αναθεωρημένου διατάγματος.
 
Σε ένα σημείο, ο Τραμπ διάβασε επίσης δυνατά τον ομοσπονδιακό νόμο στον οποίο αφορά το αντιμεταναστευτικό εκτελεστικό διάταγμά του.
 
«Δεν παραιτούμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν παραιτούμαστε ποτέ».
 
Ο Τραμπ επέκρινε επίσης έντονα τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας επειδή καθυστερούν την επικύρωση των διορισμών των υπουργών του. «Κάνουν κάτι που βλάπτει τον αμερικανικό λαό», υποστήριξε.

pronews