11.2.17

“Κανονιοβολισμοί” από τον Ναύαρχο Χρηστίδη! Όλο το κείμενο της παραίτησής του από τα ΕΑΣ


Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης στο κείμενο της παραίτησής του από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων τα λέει όλα σε μία φράση:
“Γνωρίζοντας, αλλά κυρίως κατανοώντας την ευρύτερη γεωστρατηγική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να υπηρετώ διαχρονικές πολιτικές που δεν στηρίζουν έμπρακτα τον στρατηγικό πυλώνα της Άμυνας και δη της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας”.

Και ο Ναύαρχος συνεχίζει ρίχνοντας δεύτερη βόμβα:
“Ανεξάρτητα με τα ανωτέρω σας προτρέπω να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τα θέματα “Διοίκησης” και “υγιούς συνδικαλισμού”.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ όπως το ερμηνεύουμε επί της ουσίας επιρρίπτει ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση επειδή δεν τόλμησε να βάλει τέλος στις αποτυχημένες πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ κα ΠΑΣΟΚ στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και ειδικότερα στα ΕΑΣ. Η φράση “διαχρονικές πολιτικές”   που δεν στηρίζουν την αμυντική βιομηχανία είναι χαρακτηριστική.
Ο Ναύαρχος τολμά να ανοίξει και το ζήτημα του “υγιούς συνδικαλισμού”. Είναι γνωστό ότι ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ δεν δίστασε να συγκρουστεί με τους συνδικαλιστές των  ΕΑΣ. Ο Ναύαρχος υποθέτουμε ότι θα ΄χει πάρα πολλά να πει από την εμπειρία του στα ΕΑΣ.
Σημαντική κατά τη γνώμη μας λεπτομέρεια: ο κ.Χρηστίδης υπογράφει το κείμενο της παραίτησής του με τον τίτλο του Επίτιμου Α/ΓΕΝ κι όχι ως διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ.
Διαβάστε όλο το κείμενο της παραίτησης Χρηστίδη.
militaire