4.2.17

Κλιμακώνει κι άλλο η Αγκυρα: Επίθεση κατά της Ελλάδας και προσωπικά κατά του Π.Καμμένου από τον Τούρκο ΥΠΑΜ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ» 

Κλιμακώνει την επίθεσή της στην Ελλάδα η τουρκική ηγεσία και πριν από λίγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ επιτέθηκε στον Ελληνα ομόλογό του Πάνο Καμμένο και τον οποίο χαρακτήρισε "προβοκάτορα" και με αρκετό θράσος κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει τέλος στις "ανεύθυνες" όπως χαρακτηρίζει, δηλώσεις του!
Συνηθισμένοι στους "μουγκούς" και άνευ πολιτικής θέσης απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, μέχρι σήμερα Ελληνες υπουργούς Εθνικής Αμυνας, τους ενοχλεί πλέον που η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει φωνή και εκφράζει απόψεις και μάλιστα σκληρές, κατά της Αγκυρας.
Ειδικά η φράση "Δεν δεχόμαστε ούτε πρόκειται να δεχθούμ καμποϋλίκια από την Τουρκία" έχει τσούψει την Αγκυρα.
Μιλώντας με θράσος χιλίων πιθήκων στην τοπική οργάνωση του κόμματος στην Νικομήδεια ο Φικρί Ισίκ χαρακτήρισε "αβάσιμες", "ανεύθυνες" και "προβοκατόρικες" τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Όπως είπε ο ίδιος: «η εχθρότητα για εμάς είναι σοβαρό θέμα».
Και συνέχισε:  
«Όποιος είναι εναντίον της Τουρκίας για εμάς αποτελεί σοβαρό θέμα. Με λύπη παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Άμυνας, οι οποίες είναι αβάσιμες, ανεύθυνες και προβοκατόρικες. Εμείς τα προβλήματα μας τα λύνουμε με διάλογο (σ.σ.: αλλίμονο! Ολοι αυτό λένε στην περιοχή: Κύπριοι, Κούρδοι, Σύροι, Ιρακινοί, έχουν γνωρίσει την διαλογική ικανότητα της Αγκυρας!). Τα προβλήματα δεν λύνονται με προκλήσεις αλλά με διάλογο. Κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να δώσει τέλος στις δηλώσεις αυτές και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για λύση όλων των θεμάτων με αμοιβαίο διάλογο».
Η ουσία είναι ότι ο Π.Καμμένος μετά την συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή, όπως αποκάλυψε το pronews.gr εξέδωσε διαταγή για εφαρμογή των "Εθνικών Σχεδίων" και αυτό τους έχει ενοχλήσει...
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Β.ΚΙΚΙΛΙΑ
"Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με μεγάλη σοβαρότητα τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα.
Ο κ. Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες μας , ότι πρέπει να ισχύουν οι κανόνες καλής γειτονίας, πρέπει όλοι να σέβονται στην περιοχή, τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες».
Ωστόσο, επισήμανε: «Προφανώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτούμε άλλες τρίτες επιλογές, ή κουβέντες, ή ερμηνείες, που πέφτουν πάνω στο τραπέζι για εσωτερική κατανάλωση, όμως με πολύ μεγάλη σοβαρότητα παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε εδώ, όπως ορίζει το σύνταγμά μας, για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ελέγχει να προτείνει και να στηρίζει αυτό που πρέπει».