17.2.17

Μετά το σοβαρό συμβάν στο Φαρμακονήσι οι Τούρκοι τώρα μιλούν για «θερμό» επεισόδιο στα Ίμια (βίντεο)


ΣΤΗΝΟΥΝ «ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ» ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ 

Η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική της τακτική στο Αιγαίο χωρίς να σταματά ούτε μια μέρα από το να μην προχωρά και σε μια νέα πρόκληση.
Όλα δείχνουν ότι το τουρκικό καθεστώς δεν πρόκειται να μείνει ικανοποιημένο εάν δεν υπάρξει κάποιο ιδιαίτερα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο ίσως και με την ανταλλαγή πυρών και κάνει ότι μπορεί να για να το προκαλέσει.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα κρατά πάντα χαμηλούς τόνους χωρίς να θέλει δώσει έδαφος στις τουρκικές επιδιώξεις αλλά ως πότε θα είναι δυνατό αυτό;
Το να ξεκινήσει μια ένοπλη σύρραξη δεν είναι σαν το ταγκό που θέλει δύο.
Μπορεί να ξεκινήσει από τον ένα και ο άλλος θέλοντας και μη  θα ακολουθήσει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι έτσι ακριβώς το βλέπει και η Άγκυρα.
Χωρίς να απελπίζεται από την στρατηγική ψυχραιμία της Αθήνας προσπαθεί με κάθε μέσο και κάθε ιδέα που έρθει στο μυαλό του τουρκικού Επιτελείου να προκαλέσει μια ελληνική δυναμική απάντηση. Είτε στον αέρα, είτε στην θάλασσα, είτε στο Αιγαίο είτε στην Δυτική Θράκη.
Έτσι πριν ακόμη περάσουν ώρες από το σοβαρότατο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι, τα τουρκικό «ΜΜΕ» ανακάλυψαν ελληνική παραβίαση των «τουρκικών χωρικών υδάτων» στα Ίμια.
Το σενάριο το ίδιο: Ελληνικό περιπολικό σκάφος του ΛΣ παραβιάζει τα δήθεν χωρικά ύδατα της Τουρκίας στα Ίμια και καταδιώκεται από τουρκικό σκάφος.
Μάλιστα για να πείσουν παραθέτουν και βίντεο με το οποίο υποστηρίζουν ότι αποδεικνύεται ότι σκάφος του ΛΣ μπήκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ βέβαια συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Έτσι  ενώ ακούγεται το ΛΣ να προσπαθεί να διώξει ένα τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής  από τα δικά μας χωρικά ύδατα, οι δημοσιογράφοι που τραβούν το βίντεο, το παρουσιάζουν ότι η τουρκική Ακτοφυλακή προσπαθεί να διώξει ελληνικό σκάφος, από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τουρκικές προκλήσεις από Enikos_gr
pronews