24.2.17

Κατρούγκαλος: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, χωρίς όσους… αλληθωρίζουν προς ΝΔ


Στο θέμα μιας ενδεχόμενης μελλοντικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εστιάζει στην προοπτική ευρύτερων συμμαχιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με φόντο και το πολιτικό εργαλείο της απλής αναλογικής, και τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, εφόσον είχαν απομονωθεί δυνάμεις στο εσωτερικό του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και αλληθωρίζουν προς τη Νέα Δημοκρατία.

Η ρητορική Κατρούγκαλου βρίσκει έδαφος και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ολέθρια για το Κίνημα μια επανάληψη της επιλογής συγκατοίκησης με τη Νέα Δημοκρατία, την περίοδο 2012-2015, που το αποξένωσε από την παραδοσιακή κοινωνική βάση του.
http://ysterografa.gr
______________________________________
Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (ό,τι έμεινε απ αυτό) ,  θέλουν να ενώσουν τις ...δοξασμένες περγαμηνές τους ( και τα κατάλοιπα των ψηφοφόρων τους) προκειμένου να εξασφαλίσουν  την είσοδό τους στη Βουλή -στις επόμενες εκλογές...
Juan