20.2.17

Στη δημοσιότητα το βίντεο με την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ


ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΨΕΚΑΖΟΥΝ»

Το βίντεο κατά τη διάρκεια του οποίου ο ετεροθαλής του Bορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν δέχεται δολοφονική επίθεση ενώ περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την περασμένη Δευτέρα είδε το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει όσα μέχρι τώρα γράφτηκαν και ειπώθηκαν. 

Στο ενός λεπτού βίντεο φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ναμ να περιμένει στην ουρά για check-in όταν ξαφνικά μία γυναίκα του κάνει κεφακλοκλείδωμα ενώ μια άλλη τον «ψεκάζει» με τοξική ουσία.

Αργότερα ο Κιμ Γιονγκ-ναμ φαίνεται να ενημερώνει τους φρουρούς ασφαλείας πως τον ψέκασαν στο πρόσωπο. Ο ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που συχνά μιλούσε ενάντια στο καθεστώς του, βρέθηκε λίγο αργότερα νεκρός στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας.
Οι μαλαισιανές αρχές συνέλαβαν έναν Βορειοκορεάτη χημικό εμπειρογνώμονα για τη δολοφονία του. Ο 47χρονος Ri Jong-chol, που σπούδασε ιατρική και χημεία στην Pyongjang, συνελήφθη στην Κουάλα Λουμπούρ για τη δολοφονία του. Ψάχνουν επίσης 4 Βορειοκορεάτες που πέταξαν από την Κουάλα Λουμπούρ την ημέρα της δολοφονίας του. Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι ήταν μέλη της ομάδας που είχε σταλεί για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, που καταζητούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ημέρες που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία.


Ο ίδιος μάλιστα, ζαλισμένος και υποφέροντας από τους πόνους, έλεγε στους διασώστες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ότι κάποιος τον ψέκασε με χημικό. Λίγη ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο ίδιος μάλιστα, ζαλισμένος και υποφέροντας από τους πόνους, έλεγε στους διασώστες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ότι κάποιος τον ψέκασε με χημικό. Λίγη ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
 
  
Η Μαλαισιανή αστυνομία διευκρίνισε, πάντως, πως η αιτία του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ναμ εξακολουθεί να μην έχει εξακριβωθεί και πως αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και της νεκροτομής.
 
Την ίδια ώρα το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν ετοίμαζε μια... εξόριστη κυβέρνηση, που θα ήταν έτοιμη να διαδεχθεί τον ετεροθαλή αδερφό του. Άλλες θεωρίες θέλουν τη δολοφονία να σχετίζεται με τα προβλήματα που είχε ο Ναμ με τον τζόγο και τα χρέη του.
Την Τετάρτη τα αποτελέσματα της νεκροψίας 
 
 
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στο πτώμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας.
 
«Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αναφερόμενου αποτελέσματος.
 
Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.