11.2.17

Ο τρόπος που θα αφαιρέσουν τον πυροκροτητή της βόμβας και οι συνθήκες μεταφοράς της από το Κορδελιό


Αποκλειστικά το Seleo, σας παρουσιάζει τις κινήσεις και την σειρά αυτών,  που θα κάνουν αύριο το πρωί οι πυροτεχνουργοί στο σημείο που βρίσκεται η βόμβα, στην οδό Μοναστηρίου 90 στο Κορδελιό.
 Αυτή την στιγμή και μέχρι και αύριο το πρωί που θα αρχίσει η επιχείρηση απομάκρυνση, η βόμβα βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων και έχει καλυφθεί όλο το βάθος με νερό. 

Αύριο, θα κατέβουν στα 5 μέτρα, στην τρύπα που είναι βόμβα, τρεις πυροτεχνουργοί με επικεφαλής τον υπολοχαγό. Αρχικά, θα προσαρμόσουν ένα μηχανικό βραχίονα, ο οποίος θα αποσυνδέσει τον πυροκροτητή από την βόμβα. Οι πυροτεχνουργοί αφού τοποθετήσουν το μηχανικό βραχίονα, θα ανέβουν και θα απομακρυνθούν από το σημείο. Με ειδικό μηχανισμό, θα χειριστούν τον μηχανικό βραχίονα από απόσταση και θα αποσυνδέσουν τον πυροκροτητή.
Εφόσον αποσυνδεθεί ο πυροκροτητής, τα πράγματα είναι πιο ασφαλή, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες να σκάσει η βόμβα ακόμα και από λάθος. 
Αφού, αποσυνδεθεί με επιτυχία ο πυροκροτητής, στη συνέχεια θα την τοποθετήσουν πάνω σε ένα φορτηγό και θα την σκεπάσουν γύρω γύρω με άμμο, ώστε να μην δέχεται κραδασμούς. Έτσι, θα την μεταφέρουν στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων «Ασκού - Προφήτη», όπου θα εξουδετερωθεί. 
 ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΗΛΙΟΥ

http://www.seleo.gr