20.2.17

Έρευνα: Οι Έλληνες προτιμούν τη Ρωσία για σύμμαχο και όχι το ΝΑΤΟ!


ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ - Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την Ρωσία προτιμούν οι Έλληνες για σύμμαχο, σύμφωνα με την έρευνα της WIN/Gallup International εκφράζοντας έτσι την δυσπιστία τους απέναντι στις ΗΠΑ και την Δύση

Την ίδια στάση με την Ελλάδα κρατούν και τρεις ακόμα χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Σλοβενία και Τουρκία 


Οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως προτιμούν τις ΗΠΑ ως σύμμαχο, ενώ θεωρούν ικανό «αντίπαλο» δέος μια συμμαχία ανάμεσα στην Μόσχα και το Πεκίνο.
Η έρευνα έλαβε χώρα σε 66 χώρες σε όλον τον πλανήτη. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν πιο γρήγορα ισχυρή προβολή ισχύος σε όποιο μέρος του πλανήτη χρειαστεί (κάτι που ισχύει λόγω του πανίσχυρου και υπερμεγέθους αμερικανικού Ναυτικού)

Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν ακόμα ένα κοινό στοιχείο στις απαντήσεις τους, καθώς αναγνωρίζουν ως «νούμερο ένα» κίνδυνο για την ακεραιότητά τους, την Τουρκία. 
Είναι σαφές ότι η Ορθοδοξία είναι  βασικός σύνδεσμος μεταξύ Ρωσίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας, ενώ οι Σλοβένοι είναι γενικώς καχύποπτοι με την ΕΕ και την Δύση.
Η δε Τουρκία έχει αλλάξει άρδην την στάση της απέναντι στην Δύση από τότε που έλαβε χώρα το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι πίσω από τον Φ.Γκιουλέν κρύβεται η προηγούμενη κυβέρνηση του Μ.Ομπάμα.
Στην Ελλάδα δεν έχει ξεπεραστεί η εισβολή των Τούρκων στην Βόρεια Κύπρο και φυσικά η «θολή» έως ύπουλη στάση των δυτικών «συμμάχων»
Πάντως είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι Ρώσοι απάντησανότι προτιμούν την Κίνα ως σύμμαχο και το αντίστροφο. Θα δυσκολευτεί πολύ η κυβέρνηση Ν.Τραμπ να διαρρήξει το κοινό ρωσο-κινεζικό μέτωπο. Θα πρέπει να δώσει πάρα πολλά ανταλλάγματα και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το επιτρέψει αυτό το βαθύ αμερικανικό κράτος.