5.2.17

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές ειδήσεις


Σύλληψη Διεθνώς Διωκομένου Προσώπου

Πρόκειται για 47χρονο άντρα, ο οποίος διώκεται με Ερυθρά αγγελία  της Ιντερπόλ

Κατηγορείται για ληστεία, απόδραση και διευκόλυνση απόδρασης κρατουμένου

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, πρωινές ώρες χθες (04-02-2017), εντόπισαν και συνέλαβαν διεθνώς διωκόμενο πρόσωπο.

Πρόκειται για 47χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία Interpol Σερβίας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης (20) ετών για περίπτωση Ληστείας και ποινή φυλάκισης (5) ετών για απόδραση και διευκόλυνση απόδρασης κρατουμένου. 

Και άλλα...μπουμπούκια:


Την 04-02-2017, πρώτες πρωινές ώρες, περιπολούντες αστυνομικοί Ο.Π.Κ.Ε. έπειτα από καταδίωξη, συνέλαβαν 19χρονο άντρα, διότι νωρίτερα, με συνεργούς του που αναζητούνται, αφαίρεσαν αυτοκίνητο από την περιοχή της Νεάπολης και χρησιμοποιώντας το ως μέσο μετακίνησης, προσέγγισαν περίπτερο το οποίο προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν. Στη συνέχεια, αφού εισήλθαν παράνομα σε κατάστημα παιχνιδιών, αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορα εμπορεύματα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες χθες (04-02-2017), από αστυνομικούς Ο.Π.Κ.Ε., δύο αλλοδαποί ηλικίας 37 και 25 ετών, καθώς νωρίτερα αφαίρεσαν φορτηγό από την περιοχή της Ν. Μαγνησίας Θεσσαλονίκης. Σε έλεγχο που τους έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο μεν πρώτος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σε βάρος του δεύτερου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Την 04-02-2017, πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 57χρονο αλλοδαπό, διότι κατείχε και πουλούσε σε διερχόμενους λαθραία πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη
μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (04-02-2017), δύο άτομα, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 42χρονο ημεδαπό και 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων και για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. 

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (04-02-2017), αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν στη δυτική έξοδο Θεσσαλονίκης, ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος και στο οποίο επέβαιναν (15) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και (4) ανήλικοι, ενώ ο 34χρονος συνεργός του ανέμενε σε κοντινή απόσταση, εντός έτερου ενοικιαζόμενου Ι.Χ. αυτοκίνητου, προκειμένου να συνδράμει στην μεταφορά των αλλοδαπών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες θα μετέφεραν τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής, στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο απ’ όπου θα εξέρχονταν παράνομα από τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα (ταυτότητα, άδεια ικανότητας οδήγησης) Αρχών Βουλγαρίας, τα οποία χρησιμοποίησαν για την ενοικίαση των οχημάτων.

__________________________________________

Ειδικές αστυνομικές δράσεις στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν συνολικά (19) άτομα
για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούνται συστηματικά, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

  • (13) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, πέντε ημεδαπών ηλικίας από 63 έως 33 ετών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις οικίες, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (15,40) γραμμάρια κάνναβης, (5,65) γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης, ναρκωτικά δισκία και χρηματικό ποσό, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σε βάρος ενός εκ των δραστών (του 41χρονου) διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί απόφαση για παράβαση του ΚΟΚ.

  • (6) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. 
Μεταξύ αυτών και 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών και (6) μηνών, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση.