31.1.17

Ποιός είναι (επιτέλους) αυτός ο “κανένας”, που προτιμούν (σαρωτικά) οι Έλληνες για πρωθυπουργό;


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… Οι δημοσκόποι αδυνατούν να καταγράψουν την πραγματική τάση που επικρατεί στην κοινωνία, αναφορικά με την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων, όταν στηθούν κάλπες. Αφενός επειδή τα μοντέλα ανάλυσης που χρησιμοποιούν είναι ξεπερασμένα, και αφετέρου επειδή η ελληνική κοινωνία ακολουθεί την παγκόσμια τάση, που θέλει τους πολίτες να… κάνουν πλάκα με τους δημοσκόπους.

Υπό την παραπάνω αίρεση, μπορεί κανείς να συμπεράνει κάτι που εύκολα καταλαβαίνει όποιος περπατάει στην κοινωνία, χωρίς παρωπίδες. Η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά, αρκετά μπροστά, με πιθανότατα μη αναστρέψιμο προβάδισμα. Αυτή η πρωτοπορία ωστόσο, εδράζεται στην ψήφο… αναθέματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν συνιστά, τουλάχιστον όχι ακόμη, θετική ψήφο προς τη γαλάζια παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάτι, που εφόσον επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, θα δημιουργήσει σοβαρά… θεματάκια σε μια αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, από τη στιγμή που θα έχει προκύψει από το κύμα της άρνησης και της απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μεγάλη προβληματική που αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις ωστόσο, όπως για παράδειγμα εκείνη της “Metron Analysis”, που παρουσίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση.
Η λογική λέει “Κυριάκος Μητσοτάκης”. Μόνο που ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 21%, ένα ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό. Ακόμη πιο κάτω βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, με 12%. Δηλαδή, Μητσοτάκης και Τσίπρας, φτάνουν αθροιστικά στο 33%, ποσοστό που αντανακλά πρωθυπουργική υστέρηση εμπιστοσύνης.
Ειδικά όταν, υπάρχει ένα συμπαγές 46%, που λέει… “κανένας”. Κανέναν από τους δυο. Και αντίστοιχα υψηλό ποσοστό έχει καταγραφεί για τον “κανένα” σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της ψήφου θυμού, και της έλλειψης εμπιστοσύνης σε ένα καλύτερο μέλλον, από την πλευρά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
Ποιός είναι λοιπόν, επιτέλους, αυτός ο “κανένας”, που προτιμούν οι Έλληνες σε σχέση με Μητσοτάκη και Τσίπρα;

Λάζαρος Καλλιανιώτης/ ysterografa.gr/

____________________________________________

Η απάντηση είναι απλή και δύσκολη ταυτόχρονα.
Η Ελλάδα χρειάζεται έναν "ΤΡΑΜΠ", που να τσακίσει το πολιτικό κατεστημένο και να βάλλει πάνω από όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες, που να κόψει το γόρδιο δεσμό της Ελλάδος με τους δυνάστες της Γερμανούς και την εξάρτησή της από νεκρές συμμαχίες και γεωστρατηγικά αγκυροβόλια.
Το δύσκολο είναι να βρεθεί ο "ΤΡΑΜΠ" αυτός. Πάντως η αναζήτησή του δεν θα πρέπει να γίνει στο χώρο των πολιτικών αλλά μάλλον στο χώρο των αποστράτων Στρατηγών και μάλιστα εκείνων που διακρίνονται για την ευφυΐα και το ήθος των.
Κάθε άλλη λύση θα είναι ανακύκλωση μη χρησιμοποιησίμων υλικών...

Α. Αλεξανδρής

Σχολιαστής Efenpress