4.1.17

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!!!


Efenpress: Δεν υπάρχει Ελληνοκυπριακή κοινότητα.Υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία και τουρκοκυπριακή μειονότητα.Να πάει σπίτι του ο Αναστασιάδης, να αποδοθούν τα κατεχόμενα και να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι από το νησί.Μετά, συζητάμε για  συνύπαρξη.Η Ελληνική κυβέρνηση (;) πρέπει να προβάλει βέτο σε κάθε άλλη συμφωνία που θα καταλύει ή θα διαβρώνει τη Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ν. Αναστασιάδης: «Πάω στη Γενεύη και ως... πρόεδρος και ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής πλευράς»

εντελώς...τυχαία διαφήμιση!!!

Κατάλογο δύο στηλών με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, συμφώνησαν να καταρτίσουν οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί στη σημερινή συνάντηση τους που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στη σύνθεση της διάσκεψης στη Γενεύη, είπε ότι σε αυτή θα συμμετέχουν οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, οι δύο κοινότητες και η Κυπριακή Δημοκρατία, με τον Πρόεδρο της να έχει διπλό ρόλο, τόσο ως Πρόεδρος όσο και ως ηγέτης της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
Ακόμη, ο ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως συμφωνήθηκε ότι στις 11 του μήνα θα γίνει η κατάθεση χαρτών, με την προϋπόθεση ότι αυτοί βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας, έτσι ώστε να ακολουθήσει η διεθνής διάσκεψη της 12 Ιανουαρίου. 
Οι χάρτες θα δοθούν στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ και δεν μπορεί να απέχουν από τη σύγκλιση για παραμονή εδάφους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση μεταξύ 28,2% - 29,2%. Σήμερα το ψευδοκράτος κατέχει περίπου το 37% των εδαφών της Κύπρου.
Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε, πως ο γγ του ΟΗΕ θα ενημερώσει και τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό, ενώ θα προσκαλέσει και την ΕΕ για να είναι παρούσα στη διάσκεψη. 
Αναφορικά με την παρουσία ή όχι των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως εάν επιθυμούν μπορούν να παρίστανται, ωστόσο ο ρόλος τους θα είναι συμβουλευτικός. 
Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, είναι προγραμματισμένο να έχουν νέα συνάντηση του Σάββατο 7 του μήνα.