14.1.17

Από το “λεφτά υπάρχουν” στον Αρτέμιο Σώρρα -


 Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.” Διονύσιος Σολωμός

Μέγα θέμα της πολιτικής επικαιρότητος ο Αρτέμιος Σώρρας και οι “θησαυροί” του, οι οποίοι άλλοτε προέρχονται από κάποιες ξεχασμένες μετοχές, άλλοτε από το χρυσάφι ενός… Ιάπωνα και άλλοτε από χρήματα, τα οποία του οφείλει η Αμερική, εις την οποία υποτίθεται ότι επώλησε υψηλήν τεχνολογίαν των Αρχαίων Ελλήνων!
Προς τι η έκπληξις όμως διά το όλον φαινόμενον; Πριν αναφερθώ εις τας προσφάτους υποσχέσεις των πολιτικών μας ταγών, οι οποίες δεν διαφέρουν κατά πολύ από αυτάς του Αρτεμίου Σώρρα, ας θυμηθούμε με δύο λόγια την νεωτέραν πολιτικήν ιστορίαν του τόπου.


Η "δυναστεία" των Σώρρα

Με την μεταπολίτευση του 1974, την οποία υποδέχθηκαν με τα κεριά στα χέρια ως νέαν ανάσταση οι πολίτες αυτής της χώρας, δεν φτάσαμε στην χρεωκοπία, στην διάλυση της παιδείας, της υγείας και σε μια Ελλάδα θλιβερή και ταπεινωμένη; Και λίγα χρόνια μετά δεν υποσχέθηκαν στον λαό ότι θα πάψει για πάντα η τουρκική απειλή και θα έλθει ο καιρός της αφθονίας με την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη (τότε ΕΟΚ); Και μετά απ’ αυτό, όλοι σχεδόν οι Έλληνες δεν είχαν ανοίξει κωδικούς στο χρηματιστήριο και περίμεναν να γίνουν πάμπλουτοι αγοράζοντας χαρτιά, τα οποία σήμερα δεν αξίζουν ούτε την αξία τους σαν χαρτιά; Όλα αυτά πριν φτάσουμε στο καιρό των μνημονίων και στους “σωτήρες”, οι οποίοι δεν υποσχόντουσαν τίποτε διαφορετικό από τον Αρτέμιο Σώρρα, υποσχόντουσαν λεφτά!

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τον Αρτέμιο Σώρρα τον Α΄, τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος με το περίφημο “λεφτά υπάρχουν” έλαβε 43% στις εκλογές του 2009 και πήρε την εξουσία. Όμως, τα λεφτά δεν υπήρχαν και έτσι από το Καστελόριζο περάσαμε στην εποχή των  μνημονίων.

Εν συνέχεια είχαμε τον Αρτέμιο Σώρρα τον Β’, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως παρουσίασε τα οικονομικά προγράμματα Ζάππειο 1 και 2 με τα οποία θα έλυνε όλα τα προβλήματα της χώρας και θα βγαίναμε από το μνημόνιο! Όλα αυτά μέχρι την στιγμή, όπου έγινε επιτέλους πρωθυπουργός, όπου και πάλι υποσχέθηκε ότι σε δύο χρόνια θα βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο, αλλά τελικά υπέγραψε και αυτός μνημόνιο και έτσι ο Σαμαράς τέλειωσε και ήλθε ο καιρός της αριστεράς.

Μετά τον Αντώνιο Σαμαρά περάσαμε στον Αρτέμιο Σώρρα τον Γ’, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα έσκιζε το μνημόνιο και με ένα άρθρο ενός νομοσχεδίου θα έδινε τέλος στην ομηρία της χώρας από τους ξένους δανειστές. Και αυτός απεδείχθη το ίδιο ψεύτης και όχι μόνον δεν κατήργησε τα μνημόνια, αλλά έφερε νέο μνημόνιο ακόμη σκληρότερο και χειρότερο από τα προηγούμενα, το οποίο κρατά μέχρι τις ημέρες μας.

Συνοψίζοντας τι διαφορετικό έταξε ο Αρτέμιος Σώρρας από τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Τσίπρα; Όλοι τους υποσχέθηκαν χρήμα, χρήμα εύκολο χωρίς θυσίες, χωρίς ρήξη, χωρίς σύγκρουση με αυτούς οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τον οικονομικό πόλεμο εναντίον του Έθνους μας. Άλλος από αυτούς θα τα έβρισκε από την Κίνα και άλλος από την Ρωσία, άλλος από τους επενδυτές, τους οποίους όλοι περιμένουν και ποτέ δεν έρχονται, και άλλος από θησαυρούς μυθικούς, που θυμίζουν το λυχνάρι του Αλαντίν και τον Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες!

Χρυσή Αυγή και… Σώρρας!

Με αφορμή την υπόθεση του Αρτέμιου Σώρρα, η οποία ευρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητος, έσπευσαν και πάλι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι με την μόνιμη ψύχωση κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να παραλληλίσουν το θέμα αυτό με την δυναμική εμφάνιση στην πολιτική ζωή της χώρας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Ένας μάλιστα σοβαροφανής κονδυλοφόρος της εφημερίδος - παλλακίδος των μνημονίων “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” έσπευσε να γράψει ότι μετά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύαμε πως δεν υπήρχε πιο κάτω, αναφερόμενος στο φαινόμενο Σώρρα!

Λησμόνησε βέβαια να πει ότι η φυλλάδα από την οποία πληρώνεται εδώ και επτά χρόνια μας λέει ότι θα σωθούμε με τα μνημόνια και το Έθνος βαδίζει όλο και περισσότερο προς την καταστροφή.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ένα Κίνημα Ιδεολογικό και Πολιτικό, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από μία πραγματικότητα αρχέγονη που επιστρέφει, την Αλήθεια του Εθνικισμού, με ένα σύνηθες πολιτικό ψεύδος κάποιου, ο οποίος υπόσχεται ότι θα μοιράσει και αυτός λεφτά; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όμως, δεν υποσχέθηκε ποτέ κάτι τέτοιο, αντίθετα υποσχέθηκε αγώνα, θυσίες, δικαιοσύνη, επιστροφή σε μία Ελληνικότητα και στην Εθνική Αξιοπρέπεια ακόμη και με σύγκρουση με τα διεθνή συμφέροντα, τα οποία απειλούν όλο και περισσότερο την Πατρίδα μας. Φαίνεται όμως πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τους έχει γίνει ψύχωση και ακόμη και για κακές συνταγές μαγειρικής να γράψουν πάλι την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα θυμηθούν!

Επιτέλους, τι σχέση μπορεί να έχει η απελπισία για το χρήμα που οδηγεί κάποιους σε κόμματα ωσάν αυτό του Σώρρα, με την δίκαιη οργή για Πατρίδα και  Ελευθερία κάθε Χρυσαυγίτη και κάθε Χρυσαυγίτισας σε κάθε γωνιά της χώρας; Ας είναι.. Ο καιρός που έλεγαν ότι οι ψήφοι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι περιστασιακοί έχει περάσει και έχουν ήδη αντιληφθεί πως πρόκειται για μια πολιτική πραγματικότητα παγιωμένη, την οποία δεν μπορούν να σταματήσουν παρά μόνο με διώξεις, αλλά και αυτές οι διώξεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι δολοφονίες και φυλακίσεις αποδείχθηκαν λίγες μπροστά στην δύναμη της Ιδέας!

“Εικόνα σου είμαι, κοινωνία και σου μοιάζω”

Ας επιστρέψουμε όμως εις την πολιτική ζωή της χώρας και στην υπόθεση Αρτέμιος Σώρρας. Τον κατηγορούν ότι είπε ψέματα. Τι διαφορετικό είπαν όλοι αυτοί όλα αυτά τα χρόνια εκτός από ψέματα; Και η πολιτική ζωή τι διαφορετικό είναι από αυτό που περιγράφει στο θαυμάσιο ποίημα της η Γαλάτεια Καζαντζάκη, στίχους τους οποίους και σας παραθέτω:

Γαλάτειας Καζαντζάκη, Αμαρτωλό:
Στη Σμύρνη Λέλα, Ηρώ στη Σαλονίκη,
στο Βόλο Κατινίτσα έναν καιρό...
Τώρα στα Βούρλα με φωνάζουν Νίκη...
Ο τόπος μου ποιός ήταν; Ποιοί οι δικοί μου;
Αν ξέρω, ανάθεμά με!
Σπίτι, πατρίδα μου έχω τα μπορντέλα...
Γλέντια, καβγάδες ως να φέξει,
αρρώστιες, αμφιθέατρο του Συγγρού
κι ενέσεις 606.
Πνιγμένου καραβιού σάπιο σανίδι
όλη η ζωή μου του χαμού...
Μ' από την κόλασή μου στο φωνάζω:
εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω.

“Στη Σμύρνη Λέλα, Ηρώ στη Σαλονίκη, στο Βόλο Κατινίτσα έναν καιρό” και στην θέση όλων αυτών άλλοτε Νέα Δημοκρατία, άλλοτε ΠΑΣΟΚ, άλλοτε ΣΥΡΙΖΑ… και όσο για τον Αρτέμιο Σώρρα και την πολιτική ζωή αρμόζει ο στίχος: “εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω”!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή