13.1.17

Δημοσιοποιείται η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - Ανοίγει ο δρόμος για το νέο διαγωνισμό αδειοδότησης


Δυόμισι, περίπου, μήνες μετά την κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, δημοσιοποιείται σήμερα η απόφαση και ο δρόμος για τον επικείμενο διαγωνισμός αδειοδότησης είναι πλέον ανοικτός.
Το αποτέλεσμα της πολύωρης διάσκεψης της 26ης Οκτωβρίου 2016 θα ανακοινωθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το 2017 από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου δρομολογώντας, όπως λένε αρμόδιες πηγές, εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η διαδικασία της σύνταξής της απόφασης έχει ολοκληρωθεί , δυόμισι μήνες μετά, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση του κατεπείγοντος αφού εκτιμάται πως το σκεπτικό της πλειοψηφίας (14-11) του Δικαστηρίου αναμένεται να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον επικείμενο διαγωνισμό αδειοδότησης.
Η απόφαση θα καταγράφει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών αλλά και αναφορά στο ρόλο του ΕΣΡ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύνταξη της απόφασης του ΣτΕ για τον διαγωνισμό Παππά έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια Γ. Παπαγεωργίου.