17.1.17

Απάτη μέσω διαδικτύου με δήθεν πώληση κινητών σε χαμηλές τιμές


Aπάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Ένας άνδρας και μία γυναίκα -και οι δύο 28 ετών- εξαπατούσαν τα θύματά τους με το πρόσχημα πώλησης κινητών τηλεφώνων σε χαμηλές τιμές.
Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες για αναρτήσεις σε ιστοσελίδα αγγελιών πώλησης συσκευών κινητών τηλεφώνων που διαφήμιζαν κινητά τηλέφωνα σε τιμές πώλησης πολύ χαμηλότερες από αυτές του εμπορίου.

Οι παθόντες, αφού πείθονταν, κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, μέσω τηλεφωνικών επιταγών ή κατάθεσης σε τραπεζικά ιδρύματα, αλλά δεν παραλάμβαναν ποτέ τα κινητά. Οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία και αφαιρούσαν τις επίμαχες αγγελίες από την ιστοσελίδα.
Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Μετά από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε η από κοινού εμπλοκή στην υπόθεση των δύο 28χρονων. Επίσης, διαπιστώθηκε η εμπλοκή των δραστών σε ακόμη 24 παρόμοιες περιπτώσεις. Τα χρήματα που αποκόμισαν από την παράνομη δράση του ανέρχονται σε 5.628 ευρώ.
www.naftemporiki