4.1.17

Νέο φιάσκο των τουρκικών αρχών: Πάλι λάθος άτομο κατονόμασαν ως ύποπτο για το μακελειό


«ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ» ΛΕΕΙ 

Από γκάφα σε γκάφα πέφτουν  οι τουρκικές αρχές οι οποίες φαίνεται πως έχουν χάσει για τα καλά τον έλεγχο των ερευνών για το ποίος αφενός ήταν ο τρομοκράτης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina και αφετέρου για τη σύλληψή του.

Μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ενός ατόμου απο το Καζακστάν απο την τουρκική Αστυνομία ως βασικού ύποπτου, τώρα σειρά είχε το Κιργιστάν.
Η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη με καταγωγή από το Κιργιστάν και με το όνομα Lakhe Mashrapov, και ισχυρίζεται ότι έφτασε στην Τουρκία τον Νοέμβριο του 2016 από τη Συρία, μαζί με τα δύο του παιδιά για κάλυψη. Μάλιστα υποστηρίζει ότι έφτασε με ταξί μερικά μέτρα μακριά από το σημείο όπου πραγματοποίησε την επίθεση και κατευθύνθηκε πεζός προς το κλαμπ.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο τρομοκράτης πέρασε νόμιμα τα σύνορα με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στo Ικόνιο της Κεντρικής Τουρκίας ώστε να μην κινήσει υποψίες. Μάλιστα η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων. Την ίδια στιγμή η σύζυγός του δηλώνει πλήρη άγνοια για τις ενέργειες του συζύγου της αλλά και τις επαφές του με την ISIS.
Όπως είπε μάλιστα έμαθε για την επίθεση από την τηλεόραση.
Σύμφωνα με την ίδια ταξίδεψαν αεροπορικών από το Κιργιστάν στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Νοεμβρίου. Δύο ημέρες αργότερα κατευθύνθηκαν προς το Ικόνιο με αυτοκίνητο όπου και νοίκιασαν ένα μικρό διαμέρισμα αξίας 1.100 λιρών (περίπου 300 ευρώ).
Όπως πρόσθεσε στην κατάθεσή της, ο σύζυγός της προπλήρωσε τρία ενοίκια καθώς της είχε πει ότι θα εγκατασταθούν στην Τουρκία για να εργαστούν.
Ο κατηγορούμενος από τις τουρκικές αρχές για το μακελειό, μέσω ενός βίντεο, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας ότι στις 31 Δεκεμβρίου βρισκόταν στο Κιργιστάν και ότι πήγε στην Κωνσταντινούπολη την 1η Ιανουαρίου.
«Την 1η Ιανουαρίου ταξίδεψα με το αεροπλάνο από το Μπισκέκ στην Κωνσταντινούπολη για εμπορικούς λόγους. Το μοναδικό μου έγκλημα ήταν η "περίεργη" φυσιογνωμία μου στο βίντεο. Στις 31 Δεκεμβρίου ήμουν στο Κιργιστάν οπότε δεν έχω καμία σχέση με την επίθεση. Δεν γνωρίζω πως οι φωτογραφίες μου και το διαβατήριό μου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο» λέει ο φερόμενος ως δράστης στο βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο.
pronews