20.1.17

Τραμπ: Θα εξαφανίσουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία από προσώπου Γης


του Γιώργου Θεοχάρη

Με πολύ ελπιδοφόρες δηλώσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας ξεκίνησε ο Τραμπ, αφού κατά την εναρκτήρια ομιλία του μετά την  από τις πρώτες δηλώσεις του ήταν οι εξής:

«Θα εξαλείψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία τελείως από το πρόσωπο της Γης».
«Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο στη μάχη ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική , την οποία θα εξαφανίσουμε από το πρόσωπο του πλανήτη».
Η στιγμή που επέλεξε ο Τραμπ για να κάνει αυτές τις πρωτοφανείς -για τα μέχρι τώρα δεδομένα- δηλώσεις δείχνουν την βαρύτητα που δείχνει στον αγώνα εναντίον της ισλαμιστικής τρμοκρατίας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ορατή απειλή για την ανθρωπότητα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πόσο διαφορετική η στάση από αυτήν του απερχόμενου Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, με την ισλαμική εν μέρει καταγωγή, ο οποίος πολλές φορές έδειξε τη συμπάθειά του στο Ισλάμ και την εχθρότητα στον χριστιανισμό.
Μην ξεχνάμε ότι στα χρόνια του η ισλαμιστική τρμοκρατία εκτινάχθηκε σε πρωτοφανή ένταση και αυτό εξαιτίας κυριως της πολιτικής ανατροπής του καθεστώτος Άσσαντ στη Συρία, την οποία αποσταθεροποίησε συστηματικά, προς όφελος της Αλ-Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.
tilegrafima.