3.1.17

“Ο Αναστασιάδης παγίδευσε την Ελλάδα για το Κυπριακό”! Ποιος το λέει και γιατί


Το Κυπριακό αποτελεί το νούμερο ένα θέμα που θα πρέπει αυτή τη περίοδο να μας απασχολεί.
Τα όσα επιδιώκουν να επιβάλλουν ως δήθεν “λύση” είναι απλά καταστροφικά Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας η κυπριακή ηγεσία δείχνει διατεθειμένη να ρισκάρει.
Ο Παναγιώτης Ήφαιστος ένας εκ των κορυφαίων  σε θέματα Διεθνούς Στρατηγικής ο μιλώντας στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης,χαρακτήρισε ανεξήγητη την σπουδή του Προέδρου της Κύπρου να οδηγήσει ουσιαστικά παγιδεύοντας και την Ελλάδα, σε συνομιλίες με την Τουρκία το κράτος του για την δημιουργία μίας κρατικής οντότητας, που στην ουσία θα λειτουργεί σε καίριες αποφάσεις με το στρίψιμο ενός νομίσματος.
Ουσιαστικά είπε, πρόκειται για αυτοκτονικό ιδεασμό που βάζει την Κύπρο και τον ελληνισμό στην αγκαλιά του Ερντογάν και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για την Κύπρο και την Ελλάδα.
Όλα αυτά όπως είπε σε μία περίοδο που η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και στις ΗΠΑ ζούμε μία εξαιρετικά λεπτή περίοδο μετάβασης σε μία νέα Προεδρία, όπου η απερχόμενη προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για να ανοίξουν αρνητικά δεδομένα στη Κύπρο. Κατά τον ίδιο πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει αφήγηση και ως στρατηγικός δρών παίκτης να έχει πρωτεύοντα ρόλο στο να μην αφήσει την Κυπριακή Δημοκρατία να αυτοκτονήσει.
militaire