18.1.17

«Λύσσα» κατά Τσίπρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη του ελέγχου του ΔΟΛ από άνθρωπο του ΣΥΡΙΖΑ

(H Bουλή...συνεδριάζουσα!!! Μαγική εικόνα)Juan

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη... Juan
________________________________________________________

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ MEDIA ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Β. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

"Λϋσσαξαν" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη του ελέγχου του ΔΟΛ από άνθρωπο του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι παρότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σήμερα στη Βουλή είναιγια το Αγροτικό κυριάρχησαν οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Ομιλο Λαμπράκη, μετά την τοποθέτηση κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος
Είναι σαφές ότι η αντιπολίτευση φοβάται μήπως χάσει την κυριαρχία της στα ΜΜΕ
Τη συζήτηση ζήτησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την άρση των αδιεξόδων στον αγροτικό κόσμο.
Μητσοτάκης: Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με τις εξελίξεις στο ΔΟΛ και έκανε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως εξελίχθηκε στην πιο αποτυχημένη, αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση.
«Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον σας. Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφεία Τύπου της κυβέρνησης. Με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρώην βουλευτή σας Μουλόπουλο - και μη μας πείτε πως ήταν δική του πρωτοβουλία. Πρώην βουλευτής σας ήταν και μέχρι χθες πρόεδρος του Δ.Σ. της "Αυγής". 
Αυτόν τον άνθρωπο είχατε να υποδείξετε ως πρόεδρο του ΕΣΡ! Πλέον το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα. Πάρτε το χαμπάρι, ο πλουραλισμός είναι ισχυρότερος από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε: «Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Σας ακούω και αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με τη χώρα. Ποια είναι η Ελλάδα σήμερα; Μια καθημαγμένη χώρα».
«Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο»
«Η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά. Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο πίσω από το δάχτυλό σας. Σήμερα είναι περισσότερο παρα ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει αλλο. Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας», τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.
«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο»
Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε πρόωρες κάλπες με την απλή αναλογική, τόνισε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Πρόσθεσε, δε, πως οι μεθεπόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον εκλογικό νόμο που θα ψηφιστεί από την επόμενη Βουλή, στην οποία θα έχει αλλάξει η πλειοψηφία.
«Κύριε Τσίπρα, θα μάθετε να χάνετε - Ετσι είναι η δημοκρατία»
Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντάς του «θα μάθετε, κ. Τσίπρα, να χάνετε. Ετσι είναι η δημοκρατία». Συγκεκριμένα, είπε: «Θα μάθετε κάποια στιγμή ότι στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε, κ. Τσίπρα, να χάνετε. Ετσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές, πολύ σημαντικότεροι από εσάς. Και για να παραφράσω τον Καβάφη, αν δεν μπορείτε να κάμετε την άσκηση της εξουσίας, μην την εξευτελίζετε».
«Κρυβόσαστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ. Χαρακτηριστικά είπε: «Επί των ημερών σας έγινε απροσπέλαστη η Ηρώδου Αττικού. Κρυβόσαστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ». 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της έκανε λόγο για αδιέξοδο στην κατάσταση στην ελληνική ύπαιθρο, σημειώνοντας πως αγρότες και κτηνοτρόφοι δοκιμάζονται. «Οι αγρότες συζητούν κινητοποιήσεις. Εμείς δεν περιμένουμε να πάμε να πηδήξουμε πάνω στα τρακτέρ και να λαϊκίσουμε όπως κάνατε εσείς», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενη στην κυβέρνηση. «Εμείς συζητάμε για να προλάβουμε τα αδιέξοδα και για τον αγροτικό κόσμο και για τους υπόλοιπους πολίτες», είπε, συμπληρώνοντας ότι «η απόγνωση στον πρωτογενή τομέα έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Αναφέρθηκε μάλιστα και στα βάρη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε στον αγροτικό κόσμο. Μεταξύ αυτών, «η φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή που αυξάνεται από τον Γενάρη του 2017 από το 13% στο 22% έως 45%, η φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων της ΚΑΠ, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που οδήγησε σε εξαφάνιση και απόγνωση τους αγρότες και κτηνοτρόφους των νησιών, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής».
Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ: «Τώρα επιχειρείτε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ news. Αφού δεν καταφέρατε να τον επιβάλετε στο ΕΣΡ, τώρα προσπαθείτε να επιβάλετε τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ», είπε, προσθέτοντας ότι «ένα υπερχρεωμένο Μέσο γίνεται υποχείριο της κυβέρνησης».
Με το Κυπριακό ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση
«Η διάσκεψη της Γενεύης συνεχίζεται σήμερα σε τεχνικό διπλωματικό επίπεδο.
Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κύπρου μια σκληρή και επίπονη προσπάθεια να βρεθεί λύση με αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.
Ο μέχρι στιγμής εξελίξεις χωρίς να έχουμε φτάσει σε σημείο που να διαφαίνεται ορίζοντας λύσης άμεσα για πρώτη φορά μετά το 1974 ανταλλάχθηκαν χάρτες αν και οι διαφορές παραμένουν ενώ για πρώτη φορά μπήκαν στην ατζέντα τα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Επίσης η ΕΕ παίζει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.
Χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι συνεχίζουμε σκληρή δουλειά σε χαμηλούς τόνους χωρίς φοβικότητα και ιδεοληψίες, και ελπίζω να έχουμε θετικές εξελίξεις κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Προϋπόθεση η άλλη πλευρά να προσέλθει στη διαπραγμάτευση η Τουρκία. Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα στο πλάι του κυπριακού λαού.
Θα είμαι διαρκώς στη διάθεση των κομμάτων και των αρχηγών, τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Εξωτερικών γιατί είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη φάση θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για τις εξελίξεις». 
Οι πολιτικές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ καταστροφικές για το αγροτικό
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο αγροτικό κάνοντας επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές που είχαν ακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια.
«Καλωσορίζω ενδιαφέρον αντιπολίτευσης για τα θέματα του αγροτικού χώρου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
Μιλάμε για πολιτική δεκαετιών που υπονόμευσε παραγωγικότητα και αποδοτικότητα αγροτικού τομέα. Χρησιμοποίησε κυνικά οικονομικά εργαλεία αλλά και τη συγκρότηση βασικών πελατειακών δικτύων.
Μια πολιτική που μετέτρεψε μια σειρά από αγροτικούς συνεταιρισμούς, που υπηρέτησε κερδοσκόπους και μεσαζόντων. Με αυτή την πολιτική υπονομεύτηκε ένας από τους πιο παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.
Στηθήκαν πελατειακά δίκτυα, αντλήθηκαν πολιτικά οφέλη, αλλά η πολιτική αυτή ήταν καταστροφική. Έθεσε εκτός συζήτησης τη δυνατότητα να παράγει η χώρα ανταγωνιστικά προϊόντα και μάλιστα σε ανταγωνιστικό κόστος.
Είναι εύκολο αυτοί που τότε έλεγαν αυτά να παριστάνουν τώρα τους φίλους και να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον πρωτογενή τομέα.
Κανείς δεν μπορεί να καμώνεται ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τόσα χρόνια έπεσαν από τα σύννεφα.
Η κατάσταση που παραλάβαμε είναι γνωστή, το θέμα είναι πώς την αντιμετωπίζουμε».
Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 
Μετά την αναφορά στις παροχές για τους αγρότες ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Δεν σας βγήκε πέρυσι και παρακάμπτετε το γεγονός ότι γι αυτή την κατάσταση ευθύνεστε εσείς. Όσο ήσασταν κυβέρνηση υπογράφατε ότι σας έβαζαν κάτω από το στυλό. Προσπαθείτε να εμφανίσετε τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ως προβλήματα που δημιουργήσαμε εμείς. Οσο και αν είναι ευπρόσδεκτη η κριτική άλλο τόσο απορεί κανείς με το θράσος που έχετε».
Ο πρωθυπουργός ανέβασε περισσότερο τους τόνους κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθούν να εκβιάσουν μια σύγκρουση της κυβέρνησης με του αγρότες, ελπίζοντας κάτι θα καρπωθούν. «Ο κόσμος θυμάται πολύ καλά ποιοι είσαστε! Ο κόσμος θυμάται ότι εσείς που διαμαρτύρεστε δήθεν για τα υψηλά πλεονάσματα είχατε συμφωνήσει υψηλά πλεονάσματα για το 2016 και 2017. Που σημαίνει φόρους και περικοπές. Γιατί δεν το εξηγείτε στους πολίτες; Για εσάς ανάπτυξη σημαίνει αφορολόγητες επιχειρήσεις». 
Επίθεση σε προσωπικό επίπεδο στον Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός έκανε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις μειώσεις στη φορολογία που είχε υποσχεθεί στη ΔΕΘ, λέγοντας «Σιγά τα αίματα κύριε Μητσοτάκη». Ο κ.Τσίπρας συνέχισε την επίθεση για την απόφαση της ΝΔ να μην ψηφίσει το μποναμά στους συνταξιούχους λέγοντας «Φτερνίστηκαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και αρρωστήσατε στην Αθήνα. Πανηγυρίσατε με χαιρεκακία το πάγωμα των μέτρων για το χρέος. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και γέλασαν εκείνοι που έκαναν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια. Καμία μονομερή ενέργεια δεν έχετε να κάνετε κύριε Μητσοτάκη». 
«Θέλετε απολύσεις στο δημόσιο τομέα»
Ο πρωθυπουργός συνέχισε να εξαπολύει βολές κατά του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «Στήνετε το πολιτικό σας αφήγημα για να προχωρήσετε σε αυτό που θέλετε να υλοποιήσετε. Απολύσεις στον δημόσιο τομέα». 
«Δικαιωθήκαμε για το νόμο για τα κανάλια»
Στο πεδίο της αντιπαράθεσης η διαπλοκή, τα ΜΜΕ  και η Δημόσια Υγεία με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει πως παρά την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση δικαιώθηκε για το νόμο για τα κανάλια και κατηγόρησε τη ΝΔ πως λοιδόρησε το νόμο. Παράλληλα ανέφερε «2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν την δυνατότητα περίθαλψης, ενώ πασπατεύουμε την πρώτη κατοικία των φτωχών».
«Μας είχατε ζαλίσει για το success story του Σαμαρά»
Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο success story του Αντώνη Σαμαρά και επικαλέστηκε τι έχει πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Μας είχατε ζαλίσει για το succes story του Σαμαρά. Αλλά εμείς δεν θα μιλήσουμε για success story. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται δουλειά, κόπος, χρόνος. Αντιμετωπίσαμε την φοροδιαφυγή, καταπολεμήσαμε την διαφθορά και αυτός είναι ο δρόμος που θα μας επιτρέψει την δυνατότητα μιας μεγαλύτερης φορολογικής ελάφρυνσης στους πιο αδύναμους. Πετύχαμε ρεκόρ στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ολοκληρώνουμε τα μεγάλα έργα που είχαν κολλήσει και είχαν κολλήσει γιατί δεν τα βρίσκατε στη μοιρασιά».
pronews