1.1.17

Αυτός είναι ο ισλαμιστής τρομοκράτης του «Ρέινα» - Επί 7' άδειαζε 5 γεμιστήρες, σκότωσε 39 και έφυγε ανενόχλητος! (φωτό)


ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες του ισλαμιστή δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας όταν ο δράστης μπήκε στην Τουρκία. Δεν έχουν γίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, όπως το όνομα, η ηλικία ή η εθνικότητά του.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα και ενώ περίπου 700 με 800 άνθρωποι ήταν στο νυχτερινό κέντρο Reina για να γιορτάσουν το νέο χρόνο. Αφού σκότωσε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη, ο δράστης εισέβαλε στο κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Σκότωσε 39 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 69!
Σύμφωνα με το Sputnik, η αστυνομία της Τουρκίας ανακρίνει οδηγό ταξί ο οποίος μετέφερε τον δράστη στο κέντρο Reina λίγη ώρα αφού άλλαξε ο χρόνος για να εκτελέσει το σχέδιό του.
Ο πανικός που επικράτησε αποτυπώνεται στις μαρτυρίες όσων διασώθηκαν και στο γεγονός πως κάποιοι πήδηξαν στο Βόσπορο για να ξεφύγουν από τα πυρά του δράστη. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 39 νεκροί, ανάμεσά τους 15 – 16 ξένοι υπήκοοι, μια κοπέλα από το Ισραήλ και πολίτες από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, το Λίβανο και τη Λιβύη. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο 21 από τις σορούς. Από τους 69 τραυματίες, οι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.