23.1.17

Αυστρία: 12χρονος συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να αιματοκυλίσει κεντρική αγορά


Σοκ στην αυστριακή κοινωνία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, για έναν 12χρονο που παρασύρθηκε από «κήρυκα μίσους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας και συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να αιματοκυλίσει κεντρική αγορά στη Βιέννη.
 
Σύμφωνα με τις αρχές, ο 12χρονος ή κατ' άλλες πληροφορίες, 14χρονος, αποτελεί μέλος ενός εξτρεμιστικού ισλαμιστικού δικτύου, το οποίο οργάνωνε επιθέσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά ιδιαίτερα στην Αυστρία και τη Γερμανία.
 
Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε να βρίσκεται σε συχνή επαφή με έναν 17χρονο ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο έφηβος είχε συλληφθεί στις 20 Ιανουαρίου σε διαμέρισμα της Βιέννης και όπως φαίνεται αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία. Ο 17χρονος φέρεται να βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το ISIS , το οποίο είχε έδρα την Αλβανία!
 
Τη Δευτέρα, επίσης, συνελήφθη στη Γερμανία ένας 21χρονος, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έχει επίσης σχέσεις με το ίδιο τρομοκρατικό δίκτυο. Ο νεαρός άνδρας είχε εντοπιστεί σε σπίτι στην πόλη Νόις της Γερμανίας και συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του, η οποία στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.
 
Τόσο ο 12χρονος, όσο και ο 17χρονος, οδηγήθηκαν σε ειδικά ιδρύματα και κρατούνται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.