1.12.16

“Διακομματικός κοριός-gate”! Σοβαρές καταγγελίες για υποκλοπές σε κόμματα!


“Κοριόs-gate”,με καταγγελίες από το ΚΚΕ, που πιστεύει ότι κάποιο “τρίτο” κέντρο,παρακολουθεί, τα τηλέφωνα του Περισσού,του ΣΥΡΙΖΑ,του Ποταμιού κι της ΝΔ.
Το ΚΚΕ δεν συνηθίζει να “παίζει” μ΄ αυτά τα πράγματα. Γι΄ αυτό κι όλα τα κόμματα, αλλά και η Δικαιοσύνη εξετάζονται πολύ σοβαρά.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για εξάντληση όλων των προσπαθειών για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις, καταθέτει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Οι καταγγελίες αξιολογούνται από την κυβέρνηση ως «εξαιρετικά σοβαρές», ως εκ τούτου έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές εντολές προς τις αρμόδιες αρχές.
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, έχει ως εξής:
«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές. Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».
Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η κυρία Δημητρίου η οποία βρίσκεται στην Κρήτη για επαγγελματικό ταξίδι, μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλόμενων από το ΚΚΕ.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος. Για το λόγο αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
militaire