23.12.16

ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: Τι σημαίνει η ανάποδη έπαρση -Σχόλιο συνεργάτη της Efenpress


Εξέπληξαν οι κάτοικοι της Κριτσάς, στο Λασίθι Κρήτης με τον τρόπο που επέλεξαν να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.
Οι κάτοικοι τοποθέτησαν την ελληνική σημαία να κυματίζει ανάποδα, σημάδι ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε κατ΄ευχήν.


Η ανάποδη έπαρση της σημαίας, όπως επισημαίνει και το cretapost, ήταν μια μορφή έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας, πολύ διαδεδομένη στην περίοδο της χούντας, ενώ σε οχυρό η ανάποδη σημαία σημαίνει παράδοση.
Επίσης, στην ναυσιπλοΐα, όταν μια σημαία κυματίζει ανάποδα, σημαίνει πως το πλοίο βρίσκεται σε κίνδυνο.
http://arouraios.gr/
__________________________________
Σχόλιο:
Κατ αρχήν ποτέ δεν είχε αναρτηθεί ανάποδα η Ελληνική Σημαία επί "χούντας", απλά γιατί η "χούντα" είχε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού με το μέρος της -άσχετα τι λένε τώρα οι όψιμοι ψευτοαντιστασιακοί-αλλά και κανείς "αντιστασιακός" δεν θα τολμούσε.
Όσο για τη  συγκεκριμένη σημαία, 90% αυτός που την έβαλε ανάποδα ίσως  απλά δεν ήξερε ποιο είναι το πάνω και ποιο το κάτω μέρος της.Αν δεν το πιστεύετε, κάντε μια βόλτα τη περίοδο Εθνικών εορτών και θα βρείτε πολλές σημαίες κρεμασμένες ανάποδα! 
Βλέπετε, στα σχολεία δεν διδάσκουν κάτι σχετικό με την Ελληνική σημαία παρά μόνο για τη σημαία του...πολυτεχνείου ποτισμένη με το αίμα της..Ηλένιας (η κανενός κόκορα -συνήθως αυτοί χρησιμοποιούνται  για "αποδεικτικά στοιχεία" ακόμη και για θέματα...αγνότητας, στα σεντόνια!!!
Φυσικά δεν αποκλείεται να την έβαλαν ανάποδα και σκόπιμα γιατί ο "αριστερός" πρωθυπουργός δεν απολαμβάνει ούτε την εκτίμηση αλλά ούτε την αγάπη του λαού και των κοψοχέρηδων πρώην οπαδών του, που έφυγαν από το αποτυχημένο ΠΑΣΟΚ και πλαισίωσαν το ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο - πιστεύοντας τα απίθανα ψέματα και τις  υποσχέσεις του κ. Τσίπρα!

Juan