20.12.16

“Οι μεταγγίσεις δημοκρατίας και η πολιτική της Γερμανίας έφεραν το τρόμο στην Ευρώπη”


Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Μάζης,μιλώντας στην πρωϊνή δημοσιογραφική εκπομπή της ΕΡΤ, είπε μερικές αυτονόητες αλήθειες, για την νύχτα τρόμου που έζησε η Τουρκία και η Ευρώπη.
Ο κ.Μάζης υπενθύμισε αυτό που είχε πει στο παρελθόν: ότι η Ευρώπη θ΄ αρχίσει να αλλάζει όταν η Γερμανία θα “χτυηπηθεί” από την τρομοκρατία. Κι αυτό φαίνεται ότι έγινε χθες βράδυ.
Η Γερμανία θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί πια να “παίζει” με το θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, επεσήμανε ο κ.Μάζης, επισημαίνοντας ότι από τη μία οι Γερμανοί βιομήχανοι ήθελαν φθηνά εργατικά χέρια,που τα βρήκαν στους πρόσφυγες και μετανάστες και από την άλλη όταν ικανοποιήθηκαν αποφάσισαν ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα!
Ο κ.Μάζης είπε ακόμη ότι “οι μεταγγίσεις δημοκρατίας” στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική έφεραν αυτά τα αποτελέσματα στην Ευρώπη, η οποία οδεύει προς περαιτέρω συντηρητικοποίηση.
Ερωτώμενος για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις ο κ.Μάζης είπε ότι η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη από τον Τούρκο αστυνομικό θα συσφίξει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας. Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δολοφονία για να ισχυροποιήσει τη θέση του στη Συρία, ισχυριζόμενος ότι το κράτος του δέχτηκε άμεση επίθεση.
militaire