31.12.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επαγγελματίας απατεώνας θα παραθερίσει στο...κρατητήριο!!!


Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός που ενέχεται σε περιπτώσεις απατών και απόπειρες απατών

Με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού προσώπου των παθόντων, απέσπασε και αποπειράθηκε να αποστάσει χρηματικά ποσά και χρυσαφικά

Η άμεση κινητοποίηση και οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σχετικά με άτομο το οποίο αποπειράθηκε να εξαπατήσει και να αποσπάσει χρηματικά ποσά από δύο γυναίκες στην περιοχή της Καλαμαριάς, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.


Πρόκειται για 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για περιπτώσεις απατών, απόπειρες απατών και κλοπή.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος, μεσημβρινές ώρες χθες (30-12-2016), προσέγγισε σε δύο περιπτώσεις ισάριθμες γυναίκες και με το πρόσχημα γνωριμίας συγγενικών τους προσώπων, τα οποία του οφείλουν χρήματα, αποπειράθηκε να αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, κατά τον τελευταίο μήνα ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε έναν άνδρα από τον οποίο απέσπασε χρηματικό ποσό (250) ευρώ και μία γυναίκα από την οποία απέσπασε ένα χρυσό σταυρό ενώ αφαίρεσε και χρυσαφικά από την οικία της.

Επίσης, το τελευταίο δεκαπενθήμερο χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να αποσπάσει από τρία άτομα, χρηματικά ποσά.