26.12.16

Σοκ: Βρέθηκαν εκατοντάδες διαμελισμένα πτώματα σε ομαδικούς τάφους στο Ανατολικό Χαλέπι


ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ - ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΔΥΤΙΚΑ ΟΠΛΑ


του Πέτρου Αναστασίου
Τα τρομοκρατικά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν από τους ισλαμιστές στο Χαλέπο με την έγκριση των δυτικών υποστηρικτών τους καταγράφονται προσεκτικά και θα τους δοθεί η μέγιστη δημοσιότητα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
 
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι που περιέχουν εκατοντάδες πτώματα ανθρώπων οι οποίοι βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. "Σε πολλούς λείπουν μέλη του σώματος, οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Αυτή είναι προφανώς μόνο η αρχή", συνέχισε.
 
Στο ανατολικό Χαλέπι βρέθηκαν επτά μεγάλες αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, αρκετά για να εξοπλιστούν πολλά τάγματα ισλαμιστών. Τα περισσότερα όπλα αγοράστηκαν στην μαύρη αγορά από δυτικούς και παραδόθηαν στους ισλαμιστές.
 
Δεκάδες εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων TOW II, εκατοντάδες βλήματα, γαλλικά αντιαρματικά όπλα APILAS, ακόμα και τυφέκια των 0'50 Barret, μαζί με χιλιάδες FN, ΑΚ-47 από την Ουκρανία και την Βουλγαρία κλπ. βρέθηκεαν στις αποθήκες.
 
Οι μαχητές της "αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" ναρκοθέτησαν σχεδόν τα πάντα, δρόμους, εισόδους κτιρίων, αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και παιδικά παιχνίδια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
 
"Όλα καταγράφονται προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών εγκλημάτων των τρομοκρατών, για να δημοσιοποιηθούν", τόνισε, "ώστε οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές της αποκαλούμενης (συριακής) αντιπολίτευσης στο Λονδίνο και το Παρίσι να ενημερωθούν για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι προστατευόμενοί τους".
 
 
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα του Χαλεπιού δεν έχει εντοπιστεί στην περιοχή αυτή κανένας εθελοντής διασώστης της ομάδας που έγινε γνωστή με την ονομασία "Λευκά Κράνη".
 
"Στο ανατολικό Χαλέπι δεν καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε ακόμη κανέναν λεγόμενο εθελοντή διασώστη (...) από αυτούς για τους οποίους στρώθηκαν κόκκινα χαλιά στο Παρίσι και το Λονδίνο και έφτασαν σχεδόν να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης", κατέληξε.