21.12.16

"Το Αστέρι της Ερήμου" φώτισε την Ογκολογική μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»


Στο Αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» έκανε πρεμιέρα το νέο παιδικό μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ.
Οι καλλιτέχνες του μουσικού θέατρου Σταύρος Σαλαμπασόπουλος(τενόρος), Μάνια Βλαχογιάννη (crossover σοπράνο), Βασίλης Ασημακόπουλος (βαθύφωνος – ηθοποιός), Μαριάννα Κουκουτσάκη(σοπράνο),
Νίκος Ζιάζιαρης (τενόρος) και  Λίλα Σταθοπούλου (εκφραστικός χορός) προσέφεραν αφιλοκερδώς την παράσταση χαρίζοντας όνειρα, αισιοδοξία
και χαμόγελα στα νοσηλευόμενα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η παραμυθένια ιστορία της Νεφέλης και της Ναλιμάρ, η οποία εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο διαφορετικές εποχές μέσα σε μια μουσική πανδαισία από  υπέροχες μελωδίες, μαγικές φωνές και ανάλαφρες χορευτικές κινήσεις, κράτησε για 75 λεπτά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών - θεατών που ξέσπασαν σε ένα ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης.
Ενάντια στον παιδικό εκφοβισμό και τη διαφορετικότητα, η συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου Μάνια Βλαχογιάννη μαζί με τον Έλληνα συνθέτη Balsam7teen μας μεταφέρουν μέσα από ένα μαγικό ταξίδι ως τα βάθη της Ανατολής παροτρύνοντας τα παιδιά να τολμήσουν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους ακολουθώντας τα ιδανικά τους.
Το Μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ αποτελεί μια προσαρμογή για παιδιά της επιτυχημένης σύγχρονης Όπερας Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ και του ομότιτλου βιβλίου της Μάνιας Βλαχογιάννη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ (βιβλίο μεCD) και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Την παραμονή των Χριστουγέννων το «Αστέρι της Ερήμου» θα βρίσκεται για τους μικρούς μας φίλους στο Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» στην Κυψέλη σε μια μοναδική εορταστική παράσταση.
Το τηλεοπτικό κανάλι ΑΡΤ βρέθηκε στην Ογκολογική μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» και κάλυψε την εκδήλωση.
Αποσπάσματα από την πρεμιέρα του μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ»: