31.12.16

Χιόνια στην Εύβοια: Έρχεται «λευκή» Πρωτοχρονιά - Σε ποιες περιοχές θα «το στρώσει»!


Η επέλαση του χιονιά δεν μπορεί να είναι ευχάριστη ούτε καν υποφερτή μετά τα προβλήματα που προκάλεσε. Το πέρασμα του γέμισε χαρά λίγους, αλλά έφερε προβλήματα σε πολλούς, που ξέχασαν γρήγορα το ειδυλλιακό χρώμα – Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται - Πού θα το «στρώσει» την Πρωτοχρονιά - Δοκιμάστηκε ξανά η Νότια Εύβοια από την κακοκαιρία. 

Αυτή την ώρα, σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Νότια Εύβοια συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, και ακολουθεί το τσουχτερό κρύο.


Νωρίτερα, κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι που «σάρωναν» από τις πρωινές ώρες.
Επίσης από την Κύμη μέχρι την Κάρυστο ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση με τα «σύννεφα» του χιονιού να αυξομειώνονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Χιόνια στην Κάρυστο

Ο Δήμος Καρύστου με ανακοίνωση μας ενημερώνει ότι λόγω των έντονων χιονοπτώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου μας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να περιορίζονται μόνο σε μετακινήσεις έκτακτης ανάγκης. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καρύστου και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας βρίσκεται σε επιφυλακή! Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με την Περιφέρεια , την Αστυνομία, την Πυροσβεστική αλλά και εθελοντές, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την άμεση επέμβαση όπου απαιτείται.
Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των συνδημοτών μας κι ευχαριστεί θερμά ολους όσους καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας αλλα και όλους όσους προσπαθούν με αυτές τις δύσκολες συνθήκες να αντιμετωπίσουν άμεσα τα ζητήματα που προκαλεί η κακοκαιρία .
Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα :
Γραφείο Δημάρχου : 2224025001
Δήμαρχος : 6932728727

Παραμονή πρωτοχρονιάς με χιόνια στην Εύβοια​

Με χιονιά θα μας βρει και η τελευταία μέρα του χρόνου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό. Τοπικές χιονοπτώσεις προβλέπονται κυρίως για την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τις πρωινές ώρες και θα είναι έντασης τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος είναι η εξής:
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: evianews.