12.12.16

Υπογράφουν μνημόνια… διαδηλώνοντας κατά των «εχθρών του λαού»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της απεργίας της περασμένης Πέμπτης ήταν όλα τα λεφτά!
Καλούσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, προκειμένου οι οπαδοί της κυβέρνησης να διαδηλώσουν εναντίον των… εχθρών της κυβέρνησης!
Οι οποίοι «εχθροί της κυβέρνησης» (και επομένως «εχθροί του λαού») δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση που αδυνατεί να κυβερνήσει και να διαπραγματευτεί, αλλά οι… νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι δανειστές, το ΔΝΤ και η… «τρόικα εσωτερικού», μαζί με τα «εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους», δηλαδή όλοι αυτοί «που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

«Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω», αποφάνθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους.
Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.
Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.
Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και το πολιτικό προσωπικό τους».
Φυσικά, η πολλή προπαγάνδα καταντά γελοιότητα.
Την ίδια μέρα, συνεδρίασε και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάνθηκε πως δεν δέχεται 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα για 10 χρόνια!
Δηλαδή για να καταλάβουμε:
-Η αναζήτηση «εξωτερικού εχθρού», βασικού εργαλείου της προπαγάνδας, συνεχίζεται.
-Βρίσκονται στην κυβέρνηση και διαδηλώνουν κατά της αντιπολίτευσης!
-Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.
-Το ΔΝΤ είναι κακό, αλλά το κυνηγάνε από τις Βρυξέλλες ως το Νταβός και τη Λίμα του Περού.
-Υπογράφουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, αλλά το κάνουν λαμβάνοντας μέρος σε διαδηλώσεις.
-Δεν δέχονται πρωτογενή πλεονάσματα για δέκα χρόνια, αλλά δέχονται την δήλωση του Eurogroup που τα προβλέπει.
Δυστυχώς, η σκάλα του κακού οδηγεί κατευθείαν στο βάραθρο…