3.11.16

Oι μεγάλοι τραπεζικοί οίκοι βλέπουν «Ν.Τραμπ» ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ!


του Πέτρου Αναστασίου
"Ντόναλντ Τραμπ" βλέπουν οι μεγαλύτεροι διεθνείς επενδυτές να βγάζει η αμερικανική κάλπη την ερχόμενη εβδομάδα, την Τρίτη στις 8 Νοεμβρίου.
 
"Η τροπή που έχουν πάρει οι δημοσκοπήσεις και η νέα έρευνα του FBI κατά της Κλίντον λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει αρκετή αβεβαιότητα για να ωθήσει την αγορά του χρυσού πολύ υψηλότερα", τονίζει ο αναλυτής της HSBC, James Steel.
 
Επίσης ο Jiang Shu, επικεφαλής αναλυτής της Shandong Gold Group αναφέρει σε έκθεσή του ότι "Αρκετοί επενδυτές πιστεύουν πλέον ότι ο Donald Trump θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και αν συμβεί αυτό θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τον χρυσό, ενώ το δολάριο θα πιεστεί αφού είναι σαφής η πρόθεση του Ν.Τραμπ να ενισχύσει τις αμερικανικές εξαγωγές".
 
Ετσι χρυσός κερδίζει σημαντικό έδαφος αγνοώντας τα σήματα από την Federal Reserve ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, καθώς κορυφώνεται η ο Ν.Τραμπ που έχει υποσχεθεί ανάσταση της αμερικανικής βιομηχανίας και την ανάκτηση της κορυφής στις εξαγωγές παγκοσμίως, προελαύνει!
 
Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται 0,4% στα 1.301,63 δολάρια η ουγγιά, ενώ χθες άγγιξε τα 1.307,76 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου. 
     
Η μείωση της ψαλίδας μεταξύ Clinton και Trump, έχει οδηγήσει τις αγορές να αποτιμήσουν έναν μεγαλύτερο κίνδυνο για νίκη Trump στις εκλογές της επόμενης Τρίτης, κάτι που θυμίζει την αναταραχή που ακολούθησε το Brexit.  
 
Οπως τονίζει η UBS "αν ο Donald Trump που έχει διακηρυγμένη πρόθεση να "φτηνήνει" το δολάριο, κερδίσει τις εκλογές, ο χρυσός μπορεί να εκτοξευθεί στα 1.400 δολ. η ουγγιά.  Εάν κερδίσει η Clinton, μπορεί πιθανώς να μειωθεί κατά $20-$30".
 
Το δολάριο συνεχίζει να κινείται πτωτικά καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο "αντισυστημικός" Αμερικανός δισεκατομμυριούχος (σχήμα οξύμωρο, φυσικά...) έχει όλη την δυναμική για να εισέλθει στον Λευκό Οίκο!