17.11.16

Μπαράζ μέτρων εξοικονόμησης δαπανών στις ΕΔ! Ο Καμμένος στο Militaire-Τι λέει για τα πτητικά


Καμία περικοπή στις αποδοχές των στρατιωτικών αλλά μέσα στο 2017 θα έχουμε προχωρήσει σε εξοικονόμηση και του τελευταίου ευρώ που μπορεί να κοπεί από τα έξοδα των ΕΔ”, λέει στην συνέντευξή του στο Militaire.gr o ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Οι διαρκείς πιέσεις των δανειστών για περικοπές γίνονται σε κάποιες περιπτώσεις αφόρητες. Όπως έχει γράψει το Militaitre.gr για το 2017 θέλουν περικοπές 88 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει ένα σχέδιο “εξορθολογισμού δαπανών και εξοικονόμησης χρημάτων” το οποίο θα ΄πρεπε να ΄χει ξεκινήσει από το 2010 ακόμη. Συγχώνευση ή κλείσιμο μονάδων είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί, αλλά όπως λέει ο ΥΕΘΑ, τώρα θα υλοποιηθούν.
Η “διακλαδική λειτουργία” των ΕΔ σε επίπεδο προμηθειών είναι ένα δεύτερο μέτρο που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
Η εκμετάλλευση στο έπακρο των στρατιωτικών εργοστασίων επίσης.
Αποκαλύπτει ότι στη βόρεια Ελλάδα…βρέθηκε εργοστάσιο που μπορεί να φτιάχνει στολές για τις ΕΔ, το οποίο ποτέ δεν είχε λειτουργήσει!!!
Ανακοινώνει επίσης αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των νεοσύλλεκτων με κατάργηση Κέντρων Νεοσυλλέκτων.
Οι “νέοι” θα παρουσιάζονται απ΄ ευθείας στις μονάδες τους και θα εκπαιδεύονται σ΄ αυτές.
Θα υπάρχει η προαιρετική τρίμηνη επέκταση της θητείας για στρατεύσιμους οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα τους παρέχει ο στρατός.
Όμως τα “προωθημένα μέτρα” που έχουν πέσει στο τραπέζι πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ έχουν να κάνουν ακόμη και με θέματα που κανείς μέχρι τώρα δεν ήθελε να συζητήσει καν.
Απαντώντας σε ερώτηση του Militaire.gr για όσα ακούγονται για το πτητικό επίδομα ιπταμένων που έχουν αποσυρθεί από τις πολεμικές μοίρες εδώ και αρκετά χρόνια, ο ΥΕΘΑ λέει ότι και αυτό το θέμα θα εξεταστεί επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τους ιπτάμενους πρώτης γραμμής. Όπως και για το επίδομα επικινδυνότητας που λαμβάνουν στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.
Όμως είναι προφανές ότι για πρώτη φορά τίθεται θέμα για το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν αεροπόροι που εδώ και αρκετά χρόνια δεν πετάνε.
Η συνέντευξη Καμμένου είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις.
Δείτε τη γιατί όσα λέει ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μ΄ όσα γράφονται από το πρωί απ΄ όσους επιχείρησαν ως …προφήτες να μαντέψουν τι έχει πει.

militaire