9.11.16

Ισχυρή η παρουσία Ελληνοαμερικανών και στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ: Ποιοι εκλέγονται


Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΗ «ΦΩΝΗ»


του Πάνου Σπαγόπουλου
Δεν αποδυναμώθηκε η παρουσία Ελληνοαμερικανών στην στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί βουλευτές Τζον Σαρμπάνης, Ντίνα Τάιτους, Νίκη Τσόνγκας και ο Ρεπουμπλικάνος Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης επανεξελέγησαν!
Σήμερα, από τις 435 έδρες της Βουλής, 246 ανήκουν στους ρεπουμπλικάνους και 186 στους Δημοκρατικούς, ενώ από τις 100 έδρες στην Γερουσία, οι 54 ανήκουν στους Ρεπουμπλικάνους και οι 44 στους Δημοκρατικούς. Τώρα οι ρεπουμπικάνοι κέρδισαν επιπλέον έδρες και σίγουρα εκλέγεται ο Γιώργος Παπαδόπουλος, φίλος του Ν.Τραμπ.
Αναλυτικότερα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, η Δημοκρατική βουλευτής Ντίνα Τάιτους επανεξελέγη στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Νεβάδα, με 63% έναντι 28,8% της Μαίρη Πέρι.
Η Ντίνα Τάιτους


Στην 3η περιφέρεια της Μασαχουσέτης, η Δημοκρατική Νίκη Τσόνγκας επανεξελέγη με 68,67% έναντι 31,32% της Ρεπουμπλικανής Αν Γούφερ.
H Νίκι Τσόνγκας


Στη 12η περιφέρεια της Φλόριντα, με επίσης καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης επανεκλέγεται με ποσοστό 68,6% έναντι 31,38% του δημοκρατικού του αντιπάλου Ρόμπερτ Τάγιερ.
Ο Γκας Μπιλιράκης


Στην 3η εκλογική περιφέρεια του Μέριλαντ, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης προηγείται με 62,8% έναντι 34,4% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μαρκ Πλάστερ.
Ο Τζον Σαρμπάνις