25.11.16

Το μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία για τη Θράκη και ποιος είναι ο μεγάλος εχθρός που πρέπει να νικήσει


🔻Efenpress: Καλός είναι ο "αγιασμός" (αν και δεν έχεις πολλές σχέσεις μ αυτόν) κ. Τσίπρα, αλλά πάρε και γάτες χρώματος χακί...
Όλη η ουσία των δηλώσεων Τσίπρα στην Θράκη είναι σε μια φράση:«Γνωρίζω ότι μιλώ σε έναν από τους πιο φτωχούς Νομούς της Ευρώπης». Κάτι θα πρέπει να κάνει γι΄ αυτό. Όσα δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Κι αυτό γιατί η φτώχεια και οι δυσκολίες είναι που “στρώνουν χαλί” στους Τούρκους και στο προξενείο τους. Δεν είναι μυστικό ότι στην περιοχή “πέφτει” πολύ τουρκικό χρήμα.Όχι χωρίς ανταλλάγματα φυσικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας είναι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν ήσυχα στον τόπο τους. Δεν έχουν καμιά …”μαμά Τουρκία”. Αλλά πρέπει και να μπορούν να ζήσουν. Κι αυτό είναι ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας και της εκάστοτες κυβέρνησης. Διαφορετικά γίνονται ευάλωτοι σε κάθε είδους πειρασμό και πίεση.
Μόνο καταπολεμώντας τη φτώχεια και την ανέχεια θα μπορέσει να κάνει πράξη το μήνυμα που έστειλε προς τη Τουρκία,λέγοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.
Δυστυχώς τα ελληνικά κόμματα και οι πολιτικοί μας ακόμη και τη Θράκη σαν δεξαμενή ψηφοφόρων την έβλεπαν και την βλέπουν.Ψήφος να ΄ναι κι ας είναι και αυτοαποκαλούμενου Τούρκου! Υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά τους τους έχουν!
Ο πρωθυπουργός από τη περιοδεία του στη Θράκη ,μέχρι στιγμής έχει δηλώσει:
«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και μιλώντας στη Φιλλύρα Ροδόπης.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού». 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη. «Μέγιστη προτεραιότητα είναι  να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 
«Γνωρίζω ότι μιλώ σε έναν από τους πιο φτωχούς Νομούς της Ευρώπης»,  υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η παρουσία του εκεί δίνει το μήνυμα ότι «ενώνουμε και δεν χωρίζουμε διότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίση απέναντι στο νόμο».  
Ο πρωθυπουργός έδωσε ένα μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ρητορικά  ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών. 
militaire