10.11.16

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΟΥ «ΣΟΚ» ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Αξονας Ν.Τραμπ-Β.Πούτιν! - Δηλώσεις από την Μόσχα


του Πέτρου Αναστασίου
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα και πλέον οι αμερικανορωσικές σχέσεις φαίνεται
ότι εισέρχονται σε ένα νέο "κανάλι", το ακριβώς αντίθετο από αυτό που δείχνει να σχηματίζεται στις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας και ΗΠΑ-Βρυξελλών.
 
Μιλώντας κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ζαχάροβα δήλωσε πως είναι πρόωρο να περιμένει κανείς πιο συγκεκριμένα βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ καθώς ο Τραμπ δεν έχει ακόμη σχηματίσει την ομάδα του, αλλά στην Μόσχα είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι "Με τον Ν.Τραμπ και την ομάδα του μπορούμε να μιλήσουμε και να έχουμε ειλικρινή συνεργασία, αν το επιθυμούν και αυτοί"!
 
Ολα αυτά ενώ οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα είναι να κηρύξουν τον πόλεμο στην Ουάσιγκτον ή εν πάση περιπτώσει να διακόψουν τις σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας, επειδή δεν... συμπαθούν τον Ν.Τραμπ!
 
Μπορούμε να μιλάμε λοιπόν για έναν άξονα ΗΠΑ-Ρωσίας κατά της ΕΕ; Οχι βέβαια! ΗΠΑ και ΕΕ είναι το ένα στρατόπεδο και η Ρωσία το άλλο με "βοήθειες" από Κίνα. Αλλά οι δύο πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας, φαίνεται ότι έχουν "χημεία" μεταξύ τους, αλλά όχι με την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και κυρίως με την ομάδα του Βερολίνου. Και η "χημεία"μεταξύ των ηγετών είναι αυτή που καθορίζει το γενικότερο επίπεδο ασφάλειας του πλανήτη.
 
Να σημειώσουμε ότι η Βρετανία εξαιρείται από την λοιπή ΕΕ σε ότι αφορά τις αντιδράσεις στις εκλογή του Ν.Τραμπ. Πέρα από τον Ν.Φάρατζ που... ακόμα πανηγυρίζει, η πρωθυπουργός Τ.Μέι είχε θερμή υποδοχή στην εκλογή του Ν.Τραμπ
 
Πέρα από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις της ομάδας των "αμερικανοσκεπτικιστών" υπάρχει και η ομάδα των "ανοήτων" που θέλουν να το παίξουν "γερμανικότεροι της Γερμανίας", όπως η Νέα Δημοκρατία της οποίας τόσο ο εκπρόσωπος Γιώργος Κουμοτσάκος παρομοίασε την εκλογή Τραμπ με "Το τέλος του κόσμου" (!!!), όσο και με την ευρωβουλευτή του κόμματος Μαρία Σπυράκη, η οποία δήλωσε ότι μετά την εκλογή Τραμπ «Το μούδιασμα είναι διάχυτο εδώ στις Βρυξέλλες» και ότι ήταν "Σοκ" η εκλογή του.
 
Οσο για την κυβέρνηση και το Μαξίμου, όντως δείχνουν να έχουν σοκαριστεί και να μην μπορούν να συνέλθουν. Κορυφαίος υπουργός σχολιάζοντας σε πηγαδάκι στην Βουλή την καθυστέρηση αποστολής συγχαρητήριου τηλεγραφήματος από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στον Ν.Τραμπ, αποκάλυψε το εξής: "Και πάλι καλά που το έστειλε. Αρχικά, εκ όσων γνωρίζω επρόκειτο να στείλει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος. Το σοκ είναι μεγάλο kαι έχει ανατρέψει ολόκληρο τον σχεδιασμό μας"!