1.11.16

Μια χώρα… δέκα εκατομμύρια βλάκες και μερικοί, προικισμένοι εγκέφαλοι




Του συνεργάτη της Efenpress k. Δημήτρη Κωνσταντάρα

Όλη αυτή η ιστορία – που την είχε προαναγγείλει μάλιστα με επισημότητα , χαρά και  γεμάτη …περηφάνια η κυρία Γεροβασίλη- μου φαίνεται «πολύ κακό για το τίποτα» και μάλιστα χωρίς να προκύπτει τίποτε καλό αφού  τα μόνα που κάνει είναι: 1. Αυξάνει  χαρακτηριστικά τον αριθμό των υπουργείων δημιουργώντας συνωστισμό  στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου και 2. Αποδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης του κυβερνώντος κόμματος προς τα κορυφαία στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Δια βάζοντας για την απόφαση του το 5ο τμήμα του ΣτΕ  να κρίνει νόμιμα  δύο Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα ορκιστούν άλλοι  5 νέοι υπουργοί, θα δημιουργηθούν ή θα αυτονομηθούν  πέντε υπουργεία, ενώ  αφαιρούνται ή προστίθενται αρμοδιότητες  ή αλλάζουν όνομα  άλλα υπουργεία , παρουσιάζοντας μια «Εικόνα Κουλουβάχατα».
Χαμός! Νέα υπουργεία, νέοι υπουργοί, υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς, υποβιβασμοί, προβιβασμοί, μετονομασίες, διαχωρισμοί…. των Παθών τους ο τάραχος δηλαδή σε σημείο που πραγματικά δεν θα γνωρίζει η Πρώτη Φορά Αριστερά τι ποιεί η Δεύτερη Φορά Αριστερά ενώ η Συνιστώσα Δεξιά και οι εκ μετεγγραφής  νέοι αστέρες δεν θα μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι ποιος, τι κάνει, που ανήκει, τι επιδιώκει, τι πιστεύει, που πάει.
Το ερώτημα που βγαίνει ως αποτέλεσμα είναι: Η Στενή Ηγεμονεύουσα Εξουσία των 6-7  Παπάδων και Κατρουγκαλαίων  θα ξέρει τίποτε απ΄ όλα αυτά; Ή μήπως το απλό, ταπεινό, λαικό Αριστερό ψαροκάικο του Ιανουαρίου 2015 θα έχει απλώς μεταβληθεί σε ένα σούπερ λουξ νεοφιλελεύθερο υπερωκεάνιο χωρίς κυβερνήτη ή πλήρωμα;
Και μάλιστα σε μια στιγμή που οι τάσεις στην Ευρώπη είναι μικρά και ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα που να μπορούν να συνεννοηθούν γρήγορα και να δράσουν αποτελεσματικά. Τελευταίο ερώτημα: Ποιος θα είναι αυτός που θα συντονίζει αυτό το αλλοπρόσαλλο θηρίο ώστε οι αποφάσεις θα λαμβάνονται γρήγορα και χωρίς λάθη και οι σχεδιασμοί θα χαράσσονται με ομοειδή τρόπο και συγχρονισμένο στόχο;
Συμπερασματικά: Οι «Ράδιο Αρβύλα» που αρχίζουν σε καμιά δεκαπενταριά μέρες τις εκπομπές τους, θα έχουν ΠΟΛΥ υλικό.
Υπενθυμίζω:
Με τα δύο Προεδρικά συνιστώνται :  1. Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, 2. Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, 3. Υπουργείο Ενέργειας ,4. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και  5. Υπουργείου Τουρισμού 
Το υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποψιλώνεται  των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στο νέο  υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και μετονομάζεται σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Δηλαδή υποβιβάζεται σε καθεστώς μιας Υπερνομαρχίας.
Αποφασίστηκε ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού – το οποίο προυπήρχε αλλά καταργήθηκε και τώρα ξε- καταργήθηκε- και ξανα- μεταφέρονται σ αυτό οι ….  δικές του αρμοδιότητες.
Όσο για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γίνεται απλώς «Ενέργειας» και το «Περιβάλλον» αγνοείται.
Τέλος, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής και του «φορτώνονται» μια  γενική γραμματεία  Μεταφορών,  η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση  Οδικής  Ασφάλειας.

Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα; Ποιον να ρωτήσω απ΄ αυτούς  τους «ταραγμένους εγκεφάλους» που υποτίθεται ότι κατάλαβαν γιατί αυτοί υποτίθεται  ότι τα αποφάσισαν όλα αυτά; Αλλά –παρά το ότι δεν «τους πάω»- εύχομαι να υπάρχουν πολλοί που έχουν καταλάβει. Γιατί αλλιώς, πολύ σύντομα, όλη η Ελλάδα θα έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο «Ράδιο Αρβύλα»  με φτωχούς, ανυπεράσπιστους και αδικημένους πολίτες που θα γελάνε μέσ’ τη μέση του δρόμου βλέποντας ο ένας το τρύπιο παντελόνι του άλλου και μεταφέροντας μεταξύ τους το γνωστό πια «Αυτό το …άλλο… το ξέρεις;»