2.11.16

Έπιασαν τη "χρυσή"συμμορία Ζούσαν πλουσιοπάροχα, με ξένη... περιουσία. Ο λόγος για τα κυκλώματα που εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε συντονισμένη πανελλαδική επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούςΑξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν την επιχείρηση ως «χτύπημα στην καρδιά της μαφίας» η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με ορμητήριο τη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.


Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι Ρομά, (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως τη Δυτική Αττική, τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη την Βέροια και άλλες πόλεις, κυκλοφορούσαν με «Ferrari», «Porsche» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι. 

Μεταξύ των θυμάτων τους είναι γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που διέμεναν κυρίως στην βορειοανατολική Αττική, στην Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους η Άννα Βίσση και η Ηρώ Καριοφύλλη.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και ενδεικτικό του μεγέθους της, είναι το γεγονός ότι συμμετέχουν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από την Αττική και εκατοντάδες από όλες τις υπηρεσίες καθώς και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Μέχρι πριν από λίγο είχαν συλληφθεί 35 άτομα, ενώ οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε χώρους που έκρυβαν τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 50. 

Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι στα ονόματα των αρχηγικών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.

zougla.gr

Σχόλιο συνεργάτου της Efenpress:

_ Πρέπει να ξεμπερδέψει το κράτος με τους..."Ρομά". Το κακό έχει παραγίνει. Φόνοι, Ληστείες, διαρρήξεις, συνεχείς κλοπες αυτοκινήτων,μοτοσυκλετών, καλωδίων, μεταλλικών σχαρών από τους δρόμους,ψεύτικα ή αγορασμένα διπλώματα, κυκλοφορίες αυτοκινήτων κλεμμένων ή με ψεύτικες πινακίδες,ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κανένα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ ή έχει "περάσει" από την πίσω πόρτα...Κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος από στύλους της ΔΕΗ, παράνομες οικοδομές, αρπαγές τσαντών,ψεύτικες δηλώσεις, παράνομες εισπράξεις επιδομάτων, αρπαγές και εμπορία βρεφών και παιδιών, απάτες, παράνομη συμμετοχή στις λαϊκές αγορές, εμπορία ναρκωτικών, εμπορία παρανομων τσιγάρων, παράνομη οπλοκατοχή ,οπλοφορία και οπλοχρησία, αντίσταση και απείθια κατά της Αρχής ζητιανιά, εξαπατήσεις πολιτών με ψευτοκαλόγριες και κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, φοροδιαφυγές και ό,τι άλλο  μπορεί να φανταστεί κανείς.

 Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει.

 -Να κοπούν όλα τα επιδόματα που δίνονται για πολυτέκνους (με δανεικά ή ξένα παιδιά)
-Να πληρώνουν κανονικά, όπως όλοι, όπου απαιτείται για θέματα υγείας.
 -Να γίνουν έλεγχοι τίτλων ιδιοκτησίας ακινήτων και να κατάσχονται όσα δεν τους ανήκουν.
 -Όσα οχήματα ή ακίνητα δεν είναι έχουν αποκτηθεί νόμιμα και δηλωθεί αρμοδίως να κατάσχονται με συνοπτικές διαδικασίες.
 -Οι επιβαλλόμενες δικαστικές ποινές να είναι τέτοιες που να παραδειγματίζουν τους υπολοίπους και να αποτρέπουν τους ομοίους τους από την τέλεση παρομοίων πράξεων.
 -Οι χώροι "γκέτο" που δεν τολμά να επέμβει η Αστυνομία να εξαλειφθούν με την συνεχή έντονη και αποτελεσματική παρουσία της και με τα "χέρια λυμένα" από τυπικότητες του ΚΠΔ και του ΠΚ./ (Ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά δεν γίνεται)
 -Να γίνει επανέλεγχος των κατεχομένων διπλωμάτων οδηγήσεως και των αυτοκινήτων που δήθεν πέρασαΝ ΚΤΕΟ και να κατασχεθούν- εκποιηθούν ή καταστραφούν όσα αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα.
 Τέλος πρέπει να έχουν υπ όψιν τους οι αρμόδιοι ότι "ὅπου γὰρ μὴ νόμοι ἄρχουσιν, οὐκ ἔστι πολιτεία. δεῖ γὰρ τὸν μὲν νόμον ἄρχειν πάντων ..."
Δεν θα αποτελούν εξαίρεση η κατ ευφημισμόν...Ρομά.

 Α. Αλεξανδρής