1.11.16

Πύραυλοι αμερικανικής κατασκευής σε βάση του Ισλαμικού Κράτους σε βάση του νοτίως της Μοσούλης (φωτο)


«Αρκετοί πύραυλοι κατασκευής ΗΠΑ βρέθηκαν στην περιοχή αλ Σούρα στο νότιο τμήμα της Μοσούλης», δήλωσε μια πηγή τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS.
Οι δυνάμεις του ιρανικού στρατού και οι λαϊκές δυνάμεις ανακάλυψαν πυραύλους κατασκευής ΗΠΑ στην επαρχία Ανμπάρ, αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Αξιωματούχοι της επαρχίας επιβεβαίωσαν ότι αμερικανικής κατασκευής όπλα ρίχτηκαν από αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, στους τρομοκράτες στην επαρχία Ανμπάρ.



Εν τω μεταξύ, Ιρακινοί αξιωματούχοι ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος απέστειλε  στρατιωτικό εξοπλισμό, επίσης, κατασκευής ΗΠΑ, στην περιοχή Ταλ Αφάρ, το τελευταίο διήμερο, ώστε οι δυνάμεις του να αντιμετωπίσουν την επικείμενη επίθεση των ιρακινών δυνάμεων με στόχο την ανακατάληψη της περιοχής.
«Οι τρομοκράτες του ΙΚ έχουν αποστείλει αντιαρματικούς πυραύλους TOW, κατασκευής ΗΠΑ, στην Ταλ Αφάρ και είναι προφανές ότι προετοιμάζονται για μακροχρόνιο πόλεμο», ανέφεραν αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ιρακινό αξιωματούχο ασφαλείας.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τέτοιου είδους πληροφορίες. Στα τέλη Αυγούστου 2015, ένας ανώτερος ιρακινός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ελικόπτερα των ΗΠΑ πραγματοποίησαν ρίψεις όπλων και άλλων εφοδίων για τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στα δυτικά της επαρχίας Ανμπάρ.
«Οι μαχητές που πολεμούν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, πάντα, βλέπουν ελικόπτερα των ΗΠΑ που υπερίπτανται των ελεγχόμενων από τις δυνάμεις των τρομοκρατών περιοχών και να πραγματοποιούν ρίψεις όπλων και άλλων εφοδίων γι αυτούς», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ωστόσο, είπε ότι τα ελικόπτερα θα μπορούσαν να έχουν επίσης σταλεί από την Τουρκία ή το Ισραήλ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από την ρίψη εφοδίων, τα ελικόπτερα μεταφέρουν και την ηγετική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους και μέλη που έχουν τραυματιστεί στο πεδίο της  μάχης σε κάποια νοσοκομεία στη Συρία ή άλλες χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατική ομάδα.
ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η βοήθεια αυτή παρατείνει περαιτέρω τις συγκρούσεις στην Ανμπάρ, προσθέτοντας ότι όταν ο ιρακινός στρατός και οι λαϊκές δυνάμεις θα απωθήσουν τους τρομοκράτες από την επαρχία Ανμπάρ, ελικόπτερα των ΗΠΑ θα μεταφέρουν τους ηγέτες σε άλλες περιοχές με σκοπό να εμποδίσουν τις ιρακινές ομάδες να αποκτήσουν πρόσβαση στα  μυστικά του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης, τον Μάρτιο 2015, μια ομάδα των ιρακινών λαϊκών πολιτοφυλάκων γνωστή ως Αλ-Χασάν Αλ Σχάμπι κατέρριψε ελικόπτερο του στρατού των ΗΠΑ που μετέφερε όπλα για το Ισλαμικό Κράτος στο δυτικό τμήμα της περιοχής Αν Μπαγκντάντι, στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ. 
Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2015, ένας ανώτερος νομοθέτης αποκάλυψε ότι ο στρατός του Ιράκ είχε καταρρίψει δύο βρετανικά αεροσκάφη που μετέφεραν όπλα για τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ.
«Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες και των δύο αεροσκαφών που αεροπλάνων που είναι βρετανικά και έχουν συντριβεί ενώ μετέφεραν όπλα για το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο αλ Ζαμέλι.